Toç-Bir-Sen Şube Başkanı Arzu Özkader, elde edilen kazanımların Memur-Sen’in, örgütlülüğünün ve kararlılığının eseri olduğunu belirterek “2016 yılı için 6+5, 2017 içinse 3+4 zam oranları, enflasyonun kamu görevlilerini değil, kamu görevlilerinin enflasyonu rahat bir şekilde ezmesini sağlamıştır. Bütün hizmet kollarında ilk defa toplu sözleşme imzalanması yönüyle de bu Toplu Sözleşme dönemi bir ilk olmuştur.” dedi.
Kamu İşveren Heyeti ve Memur-Sen Konfederasyonu arasında yürütülen ve 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme sonuçları hakkında bir değerlendirme yapan Arzu Özkader, tarım ormancılık hizmet kolunda elde edilen kazanımları ise şu şekilde sıraladı:
“GTHB'de üretimi teşvik primi ile ek ödeme mahsuplaşmasındaki vergi mağduriyetini giderdik. ESK, TMO ve TİGEM'de görev yapan mühendislerin ve veteriner hekimlerin ek ödemelerini 12 puan artırdık. Orman Genel Müdürlüğü'ndeki yangın fazla mesai saatini yüzde 33 artırarak 60 saatten 80 saate çıkardık. GTHB’de üretimi teşvik primi hesaplamalarında kullanılan yıllık izin sürelerinin düşülmemesini sağladık. Lisans tamamlamada ÇSGB, YÖK ve yetkili sendikaca ortak çalışma başlatılması kararı aldırdık. 4/C'liler için yangın fazla mesai ücreti aldık. GTHB’ye doğrudan bağlı kurumlardaki diğer sağlık hizmetleri çalışanlarının özel hizmet tazminatlarının ortalama 10 puan (80 TL) artırılmasını sağladık. Orman yangınlarıyla mücadele eden personele koruyucu giyim ve donanım malzemesi verilmesini sağladık. KİT çalışanlarının yıllık izinlerini bir sonraki yıla devredebilmelerini sağladık. OGM hava araçlarında görevli personele yangın tazminatı verilmesini sağladık. Zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda çalışan personele koruyucu gıda yardımı aldık. OGM orman kadastro hizmetlerinde çalışan personele kadastro tazminatı aldık. GTHB’de üretimi teşvik pirimi alan personele "ek ödeme alma" şartı ile ütp'den feragat hakkı getirdik. Orman muhafaza memurlarının özel hizmet tazminatlarının aylık 5 puan (40 TL) artırılmasını sağladık. TKDK personelinin kadroya geçirilmesi için çalışma komisyonu kurulması kararı aldırdık. TMO ve TİGEM personelinin üretimi teşvik pirimi alması için çalışma yapılması kararı aldırdık. Orman muhafaza memurlarının belediyelerce işletilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanmasını sağladık.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim