Halkevleri Çorum Şubesi, Artvin Cerattepe yaşanan ağaç katliamı ile Genya Dağı'nda planlanan madencilik faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin bir basın açıklamasında bulundu.
Pirbaba parkı önünde toplanan grup sloganlar eşliğinde Artvin’deki direnişe destek oldu. Grup adına açıklama yapan Halkevleri Çorum Şube Başkanı Ahmet Tarhan Türkeri, hiçbir dönemde kanunların bu kadar ayaklar altına alınmadığını, ormanların iktidar tarafından çıkar odaklarına peşkeş çekildiğini ileri sürdü.
Türkeri, açıklamasında, “AKP’nin iktidarda olduğu yıllar süresince, Kamu İhale Mevzuatından sonra Torba yasalarla en çok değişiklik yapılan ormancılık mevzuatı ile başta enerji, madencilik, turizm olmak üzere birçok sektöre ormanlarımızın tahsis edilmesi sonucu yapılaşmaya açılarak çıkar odaklarına peşkeş çekilmesi kolaylaştırılmıştır. Anayasayı, yasaları, mevzuatı hiçe sayan anlayış ormanlarımızı yandaş şirketlere yağmalatmaya hazırlanıyor.” şeklinde konuştu.
Hukuksal kazanımlara ve mahkemelerin ÇED olumlu raporlarını defalarca iptal etmesine rağmen Cengiz Holding 3 yıl içerisinde üçüncü defa ÇED’in Olumlu Raporu hazırlattığını ifade eden Türkeri, “Ne yazık ki ÇED bunu da kısa sürede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylattı. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde kanunlar bu kadar ayaklar altına alınmamış, yağma talan bu kadar pervasızca sürdürülmemiştir.” dedi.
İnsan ve doğa katliamlarının son bulması için Artvin’ de direnen halkın yanında olduklarını söyleyen Türkeri, “ Doğaya düşman, halka düşman bu iktidarı durdurmak için doğaya, kentlerimize, emeğimize, haklarımıza sahip çıkmak için halkımızı soygunculara ve yağmacılara karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.
(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim