Emin Özgün’ün kullandığı aracın, orta röfüjü sulayan araca arkadan çarptığı, Özgün’ün başını çarpması sonucu olay yerinde can verdiği belirlendi.
Emin Özgün'ün cenazesi Ankara Atatürk Hastanesi'ne kaldırıldı. Cenazesi bugün öğle namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Özgün’ün ölüm haberi ulaşır ulaşmaz, Artvin’de demokrasi nöbeti programı durduruldu. Ankara’daki arkadaşları da kaza yerine ulaşmaya çalıştılar.
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, bir taziye mesajı yayınlayarak, “Artvin’in 1999-2014 yılları arasında CHP’den 3 dönem belediye başkanlığını yapan Dr. Emin Özgün’ün Ankara’da geçirdiği trafik kazasında vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu acı olay tüm şehrimizi derinden üzmüştür. Ağabeyimiz Dr. Emin Özgün’e Allah’tan rahmet, ailesine, dost ve akrabaları başta olmak üzere tüm Artvin halkına başsağlığı diliyorum.” dedi.
1954 Artvin doğumlu olan Emin Özgün, ilk, orta ve lise eğitimini Artvin’de tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni 1980 yılında bitirdi. Özgün önce Adapazarı Devlet Hastanesi’nde, sonra İstanbul Koşu Yolu Hastanesi’nde diş hekimi olarak görev aldı.
CHP’den üç dönem Artvin Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.
ÇORUM HABER merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm Artvin halkına başsağlığı diler. (İHA ve Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim