10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde meydana gelen ve 102 kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı “canlı bomba” eyleminin ardından, önceki gün akşam saatlerinde de, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı. Saldırıda 28 kişi yaşamını yitirdi, 61 kişi yaralandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıyı, ülke içindeki bölücü terör örgütü PKK mensuplarıyla, Suriye’den sızan YPG örgütü mensubu bir kişinin gerçekleştirdiğini açıkladı. Çeşitli illerden 14 kişi de, saldırı ile ilgili olarak gözaltına alınıp Ankara’ya getirildi.
AK Parti, CHP ve MHP'nin TBMM grupları ise, Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili ortak bir bildiri yayınlayarak, "Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır" dediler.
IŞİD veya PKK, ya da bu kanlı terör örgütlerinin içerideki-dışarıdaki uzantıları olan tüm cinayet çetelerini, Türkiye’nin huzuruna, birlik ve bütünlüğüne kasteden her türlü eylem ve kalkışmayı, şiddetle ve nefretle kınıyoruz.
Kınamanın da ötesinde, artık sabır taşı çatlamıştır. Milletin öfkesi doruğa çıkmıştır. Hükümetin, Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına saplayan dış politikasını yeniden gözden geçirmesi kaçınılmaz olmuştur. Cihatçısıyla bölücüsüyle, terör örgütlerine müsamaha gösteren herkesin de, artık milletin sabrının taştığını bilmesi gerekir.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim