18 bin üniversiteli öğrencinin bulunduğu Hitit Üniversitesi’nde Öğrenci Konsey Başkanlığı seçimleri 21 Kasım tarihinde bölüm başkanlıkları için oy kullanma işlemleri ile başlamıştı. Bölüm başkanlıkları seçimlerinin tamamlanmasının ardından bölüm başkanları ise bulundukları fakülteler, enstitüler, merkez ve ilçe meslek yüksekokulu birim başkanlıkları seçimlerini gerçekleştirdi. Bu seçimlerin ardından HİTÜ’de toplamda 15 tane birim başkanı belirlenmiş oldu.

Son olarak ise 25 Kasım 2016 tarihinde Hitit Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda yapılan Öğrenci Konsey Başkanlığı seçimlerinde iki aday yarıştı. İlahiyat Fakültesi’nden Osman Ömer Orta ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Arslan Canyurt’un yarıştığı seçimleri 15 oyun 10’unu alan Arslan Canyurt seçimi açık ara kazandı.

Sonuçların ardından Öğrenci Konsey Başkanı Arslan Canyurt yaptığı açıklamada “Bu sonuç bizler için sürpriz olmadı. Çünkü bunun için ben ve arkadaşlarım çok çalıştık, çok mücadele ettik. Hitit Üniversitesi’nin her bir öğrencisinin sorumluluğunu ve hakkını üzerimize aldığımızın bilincinde hareket ederek bizlere gösterilen teveccühe layık olmaya çalışacağız. Ülkülerimizden ve ilkelerimizden aldığımız heyecan ve güçle iki yıl süresince görevimizi en iyi şekilde yapacağımızdan öğrenci arkadaşlarımız emin olsunlar” dedi.

Seçim sonuçlarına göre 2016-­2018 döneminde Hitit Üniversitesi öğrencilerini her platformda Siyasal Bilgiler ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden Arslan Canyurt ve yönetim kurulu temsil etme hakkını elde etmiş oldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim