Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı’yı makamında ziyaret ederek Hitit Üniversitesi’nin çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Dodurga Kaymakamlık ziyaretinin ardından Prof. Dr. Alkan, Dodurga Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette; AKP Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve AKP İl Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek Hitit Üniversitesi’nin bugün geldiği noktanın Rektör Alkan’ın ve ekibinin gece gündüz demeden çalışmalarının çıktıları olduğunu belirterek başarılarının devamını diledi.
Heyet ziyaretlerin ardından, organik tarım uygulaması yapılan Çatar ve Kırklar Mevkii’nde incelemelerde bulundu. Kapari ile başlayan organik tarım, rezene, ekinezya, sarıkantaron, melissa otu, adaçayı, kekik, tıbbi nane, lavanta ve karabuğday denemelerini incelediler.
Organik tarım potansiyelinin araştırılması, ilçe ve bölgede yoğunlaştırılması konusunda çalışmalar yapılması ele alındı. Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, “Dodurga’da ceviz, çilek ve kapari yanında tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminde iddialı hale gelinmesinde Hitit Üniversitesi’nin bilimsel katkısı ve Üniversite’nin bu konuda yapacağı teknik çalışmalarla birlikte eğitimle yapacağı çalışmaları çok önemsiyoruz” dedi.
Rektör Alkan’ın ilk ziyaretinin ardından proje çalışmalarının teknik ekipler düzeyinde sürdürülmesi konusunda bir anlayış birliğine varıldığını ifade eden Bağcı, Hitit Üniversitesi’nin ilimize ve ekonomisine kırsal katkı sağlamasının daha hissedilir hale gelmesini amaçladıklarını söyledi.
Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, Çorum merkez ve ilçelerde yapılacak her türlü destek ve katkıya tüm akademik ve idari personel ile hazır olduklarını belirtti.



(Hitit Üniversitesi)

Editör: TE Bilisim