Millî Görüş camiasının önemli isimlerinden eski Çorum Belediye Başkanı Arif Ersoy’un 7 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimler’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili aday adayı olması Saadet Partisi cephesinde üzüntü ve şaşkınlıkla karşılandı.
Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık önceki gün düzenlediği basın toplantısında Arif Ersoy’un AKP’den adaylığına değinerek, “üzgün” olduklarını ifade etti.
Prof. Dr. Ersoy’un 14 yıldır AKP’ye yönelik muhalefetini hatırlatan İl Başkanı Cıdık, “AKP konusunda Arif Bey’in duruşunu ve söylemlerini hepimiz biliyoruz. Şimdiye kadar AKP cephesinden kendisine gelen teklifleri ısrarla reddeden Arif Hoca, bugün ne değişti de aday oldu? 40 yıldır savunduğu Millî Görüş davasına veda ettiğine göre, ya Ersoy değişti, ya da AKP değişti. Millî Görüş davası kişilere bağlı bir dava değildir. Biz hiçbir zaman Erbakancı olmadık, biz hep Millî Görüşçü olduk. Tüm engellemelere rağmen Millî Görüş bayrağını yine en yükseğe taşıyacağız.” şeklinde konuştu. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim