7 Haziran’da son gün aday olarak Çorum’da bir çok kişiyi ters köşeye yatıran Prof. Dr. Ersoy’un 1 Kasım seçimleri öncesinde de bazı ziyaretlerde bulunması nabız yokladığı şeklinde yorumlanıyor. Prof. Ersoy önceki gün Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir’i ziyaret ederek bir süre görüştü.
Çorum’da başkanlığı döneminde bir çok hizmette bulunan Ersoy’un ziyaretinin kendilerine mutluluk verdiğini söyleyen Hanefi Özdemir, “Hocamızla samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Çorum'un tüm sorunları ile hala ilgilenen başkanımıza tarafımızca mahallemiz ile ilgilide malumat verildi. Ayrıca gerek hocalığın getirmiş olduğu bilgi birikiminden gerekse hizmet aşığı ve gönül adamı olması nedeniyle deneyim ve tecrübelerinden istifade ettik” dedi.
Özdemir, mahalle sakinleri adına Ersoy’a ziyareti için teşekkür ederken, Prof. Dr. Ersoy da mahallenin sorunlarını ve yapılan hizmetleri değerlendirme imkanı bulduğu ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getirdi.
Ziyaretle ilgili sosyal paylaşım sitesindeki hesabından “Gün, Arif Ersoy ile birlikte olma günü değil; onun inandığı değer ve ilkelerle birlik olma günüdür. Biz inandığımız ilkelerle 1071'de Malagirt Zaferini kazandık. Anadolu'u barış yurdu (İslam diyar) kıldık. İnandığımız ilkelerle İstanbul'u fethettik. İstiklal Savaşı’mızı kazandık. Birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurduk. 1974 yılında Kıbrıs Zaferi’ni kazandık. Bu ilkelerle bugün içinde bulunduğumuz badireleri atlatacağız. Ve mutlaka bütün dünyada örnek ülke olacak olan Yeni Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Zaman, inandığımız ilkelerin etrafında toplanarak karşılaştığımız badireleri birlik ve dayanışma içinde atlatma zamanıdır” demesi 1 Kasım’da yapılacak olan seçimde aday olduğu şeklinde değerlendirildi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim