Komisyon Başkanı Arif Çamiçi, kadına şiddet uygulayan erkeklerle ilgili 6284 sayılı kanunun caydırıcı olduğunu iddia ederek, erkeklerin izleme cihazları ve eş zamanlı gözetiminin yapıldığını söyledi.
Kadına şiddet konusunda yapılan çalışmalar Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından gözetim ve denetim altında tutulmaktadır. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın yaşam şartlarını kolaylaştıracak tüm tedbirlerin alınması ile çalışmalar müdürlüğümüz ve yetkili kurumlar tarafından sağlanmaktadır” dedi.
Erkeklerin sağlık ve psikolojik tedavilerinin ise uzmanlar tarafından yapılarak, sorunların giderilmesi için tüm sağlık işlerinin denetimli olarak uygulandığını kaydeden Çamiçi, şu bilgileri verdi:
“6284 sayılı kanun ile ailenin korunmasına dair tüm çalışmalar gizlilik ve aile yıpranmasına sebep verilmemek üzere takip edilmektedir. Erkeklerle ilgili caydırıcı 6284 sayılı kanunun bentlerinde izah edildiği gibi erkekler izleme cihazları ve eş zamanlı gözetim takibi yapılarak aile eğitimi uzmanlarca veriliyor. Cezai işlemleri şiddet unsuruna göre yetkili kurum tarafından tanzim edilmekte.
Kadına şiddet ve aile birliğini koruyucu eğitim, kadınlara Kadın Eğitim Sanat Kültür Merkezleri tarafından uzmanlar tarafından verilmektedir.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim