Türkiye'de arıcılık alanında üretim yapan firmaların büyük çoğunluğunun biraraya gelerek 2015 yılında kurduğu Arıcılık Malzemeleri ve Arı Ürünleri Sanayicileri Derneği (ARMASAD) ikinci olağan genel kurulunda bayrak değişimine gitti. Türkiye pazarında ihtiyaçların % 60 - 70, dünya pazarında ise % 30 - 40 oranında karşılayan ARMASAD üyeleri geçen hafta Ankara Hilton Garden Inn Hotel’de genel kurul yaptı. Kongrede Çorum’un sektör öncülerinden olan Benka Arıcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vahdettin Küçükbenli başkanlığa seçildi.

Türkiye’nin dünyada arı kolonisi bakımından ilk üçe girdiğini, bu şekilde söz sahibi olduğumuz bir sektörün mutfağında olan firmalar olarak daha iyi şeyler yapabilecekleri inancı ile 2015 yılında çıktıkları yolda önemli başarılar kazandıklarını söyleyen ARMASAD Başkanı hemşehrimiz Küçükbenli; “Derneğimizin kuruluş amacı, arıcılık sektörü imalatçıların problemlerini çözmek, firmalar arası birlikteliği sağlamak, yurt içi ve yurt dışı pazar araştırması yaparak yerli ürünlerin dünya pazarında her geçen gün daha çok yer almasını sağlamak, arıcılar için çeşitli organizasyonlar düzenlemektir. Birbirinden farklı üretim materyalleri olan ve arıcılık alanında her türlü ekipman, gıda takviyesi ve ilaç üretimi yapan üyelerimiz bu anlamda da birlik olarak her türlü organizasyonda arıcılarımızın yanında olmaktadır. Biz bu yola çıkarken Türkiye arıcılığını daha ileriye götürmeyi hedefledik ve uluslararası alanda çalışmalara ağırlık verdik” diye konuştu.

Mehmet Vahdettin Küçükbenli, 2019 yılı Şubat ayında İstanbul’da uluslararası düzeyde bir program düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim