Milletvekilliği döneminden her vesile ile arazi toplulaştırmanın öneminden bahseden Cahit Bağcı, hafta sonunu babaocağında geçirerek hemşehrilerine yaklaşık 8000 dekar arazinin toplulaştırılması konusunda bilgi verdi.
“Başbakan Başdanışmanı” sıfatıyla ilk ziyaretini memleketi Dodurga'ya yapan Bağcı, üreticilerle bir araya geldi. Bağcı'nın verdiği bilgiye göre; Dodurga pompajlı sulama projesi 2015 yılında tamamlandı. Bu çerçevede hazırlanan başvuru için ilk imzaları eski Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uysal ve İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Çatar attı. Daha sonra imza listesi imzaya açıldı. Arazi sahipleri de listede isimlerini bularak imzalarını attı. İmzalar tamamlandıktan sonra Dodurga Kaymakamlığı tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bağcı, “Sulamaya açılacak alanlarda yürütülecek olan toplulaştırma projesi kapsamında parsellerin yolu ve suyu olacak şekilde birleştirmesi amaçlanmaktadır. Toplulaştırma ile hisseli araziler müstakil hale gelecek ve böylelikle hissedarlık problemi ortadan kalkarak arazi satışı kolaylaşacak, destekleme, hibe, teşvik, krediler ve projelere başvurular kolaylaşacaktır. Parsellerin birleştirilmesi yanında tarla içi yollar, köy grup yolları ve ilçe bağlantı yolları yapılacaktır. Parçalanmış dağınık ve küçük olan parsellerin bir araya getirilerek tek parça ve büyük arazi haline getirilmesiyle birlikte modern tarıma uygun hale gelecektir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen toplulaştırma projeleri Türkiye’nin birçok ilinde uygulanmaktadır” diyerek çiftçilerin gelirinin ve refah düzeyinin artacağını vurguladı.
Bağcı’yı yeni görevinden dolayı kutlayarak başarı dileyen hemşerileri, desteklerinden dolayı da teşekkür ettiler.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim