Yaklaşık 27 bin metrekare alanda, Ulucami çevresi, Dikiciler Arastası, Çöplük Arastası, Kilise ve Taşhanı (Eski Cezaevi) kapsayan 478 parselde yapılacak olan sağlıklaştırma ihalesine 6 firma katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat’ın başkanlığında Destek Hizmetleri İl Müdürü Leyla Sayın ve ihale komisyonu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen Arasta Sağlıklaştırma Projesi’nin yaklaşık maliyetinin 1 milyon 570 bin 108 lira olduğu bildirildi.

Kapalı zarf teklif usulüyle yapılan ihalede en düşük teklifi 836 bin 68 lirayla EHA Yapı, ikinci en düşük teklifi ise 974 bin 88 lirayla Mezon Mimarlık & Gören Mimarlık iş ortaklığı verdi. İhaleye katılan diğer firmalardan Kalan Mühendislik 1 milyon 300 bin lira, Nuran Demirtaş 1 milyon 493 bin 338 lira, Strata Restorasyon 1 milyon 582 bin lira, Cumhur Gürel Mimarlık ise 1 milyon 902 bin 409 lira teklif verdi.

Destek Hizmetleri İl Müdürü Leyla Sayın, evrakların mevzuata uygun olup olmadığının ihale komisyonu tarafından incelendikten sonra resmi sonuçların taraflara gönderileceğini bildirdi.

Öte yandan proje kapsamında görüntü kirliliğine sebep olan açıktan geçen elektrik hattı, Telekom hattı gibi kabloların yer altına alınması ve dükkânların ihtiyacı olan gider ve doğalgaz için alt yapı projeleri hazırlanacak. Projenin iş onay süreleri hariç 450 günde tamamlanması hedefleniyor.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim