24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için yoğun tempoda çalışan MHP adayı Aras, partisinin büyük önem verdiği Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikaları gezdi. Fabrika yöneticileri ve çalışanlarıyla görüşen Aras, hem sorunlarını dinledi, hem de Çorum sanayisi ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Ziyaretler sırasında işadamlarını dinleyen Aras, açıklamalarda da bulundu.
Şehrin sanayicileri ve milletin emekleriyle Çorum Sanayisi parlayan bir yıldız olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Aras, “ İnovasyon çağında olduğumuz bu dönemde Çorum Sanayisinin inove edilmesi gerekmektedir. Sanayi üretim ekolleri arasında Türkiye’de marka, firma ve sanayi mamullerimizin artırılması hedef olmalıdır. Böylece dünyada sürdürülebilir ve geliştirilebilir üretim için uluslararası sanayi piyasalarında rekabet sahibi olabiliriz” dedi.

ÇORUM’UN POTANSİYELİ HAREKETE GEÇMELİ
Aras, “Uluslararası sanayi piyasalarında rekabet edebilmemiz için ihtiyacımız olan yüksek teknolojili sanayi kuruluşu ve tesislerinin inşası, gelişimi için Çorum’umuza yapılacak sanayi yatırımlarının önemi büyüktür.
Devletlerin ileri teknoloji yatırımlarını savunma sanayi ve teknolojileri üzerine yaptığı günümüz dünyasında bu durum memleketimizin güvenliği için de son derece önem arzetmektedir” ifadelerini dile getirdi.

SAVUNMA SANAYİ ATILIMI İŞSİZLİĞE BİR ÇÖZÜM OLACAK
Çorum sanayisinde gelişen ve yaygınlaşmasını hedeflediği yüksek teknolojili milli savunma sanayi ve ileri teknoloji üretimi yapan sanayi kuruluşları çok çeşitli iş kolları oluşturacağını vurgulayan Aras, açıklamasını şöyle sürdürdü:

DEMİRYOLU VE HAVALİMANINA MECBURUZ
“Üretilen yüksek teknolojili sanayi ürünlerinin ulusal ve uluslararası lojistiği ve gelişen ticaret ilişkilerinin artması ‘’DEMİRYOLU’’ ve ‘’HAVAYOLU’’ yatırımlarını mecburi hale getirecek tabii olarak havalimanı ve demiryolu problemleri içinde çözüm üretme mecburiyeti doğacaktır.

YERLİ SAVUNMA SANAYİSİNE HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ
Şehrimizin milli savunma sanayisinin üretim merkezlerinden biri haline getirmek için fedakâr bir özveri ile çalışan Çorumlu girişimci ve sanayicilerimizin her zaman yanındayız.”
Yağmaksan, Makenas ve Armor gibi milletperver sanayicileri ziyaret ederek savunma sanayi ve ileri teknoloji konusunda bilgi aldıklarını belirten Aras, “Yapılan çalışmalar ve hedefler şehrimiz ve ülkemiz için bizlere umut verdi. Gördük ki şehrimiz üretim konusunda büyük adımlar atabilir. Savunma sanayisi konusunda mesafe alabilir” açıklamasında bulundu.
Büyüyen ve gelişen Türkiye’de şehri daha güçlü şekilde konumlandırmak için Çorum’un bir sanayi şehri olduğu algısını ön plana çıkarmayı hedefleyeceklerini dile getiren Aras, bunun da fedakâr, cefakâr Çorum girişimcisi ve sanayicisi ile mümkün olacağını anlattı.

MİLLİ SAVUNMA SANAYİ ÇORUM’DA ŞAHLANDIRACAK

Aras, “Çorum’umuz adına yerelde bu büyük sanayi hamlesi için tüm gücümüzle mücadele vereceğiz. Yerel siyasetimizde ki üretim ilkemizi ülke siyasetine yansıtarak bu büyük atılımı başlatacağız. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak daima milletimizin yanında olmaya, yerli üretimi teşvik edip, milli savunma konusunda üzerimize düşeni yapmaktan kaçınmayacağız” açıklamasını yaptı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim