Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi okul müdürü Hayri Yıldırım, Arapça’nın Kur’an-ın dili ve İslam’ın dili olarak özel bir yere sahip olmakla birlikte, İslam kültür ve medeniyetinin birikim dili olduğunu kaydetti.
Yapılan konuşmanın ardından Arapça bilgi yarışması, şiir okuma ve metin canlandırma yarışmaları yapıldı.
Arapça bilgi yarışmasında, Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi 7.Arapça Bilgi Yarışmaları Bölge Finalinde Çorum’u temsil hakkı kazanırken, Arapça şiir okuma yarışmasında; Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Cihad Pekcan birinci, İskilip Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Tarık Baskın ikinci, Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Yusuf Sale üçüncü oldu.
Yarışmada Arapça metin canlandırma yarışmasında da Buharaevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sena Nur Gücün birinci, Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Grubu ikinci, Alaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Grubu üçüncü oldu.
7. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması ödül töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İmam Hatip öğrencilerinden ülkenin ve ümmetin beklentisinin fazla olduğunu dile getirdi. Yarışmaların öğrencilerin kendilerini ifade edebilmeleri açısından önemli olduğunu belirten Büyük, “Sonuç ne olursa olsun ben bütün okullarımızı, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bütün yöneticilerimize ve her zaman yanımızda olan, desteklerini esirgemeyen sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim