Ordu-Giresun Havalimanı'nın daimi hudut kapısı olmasıyla birlikte Suudi Arabistan’ın Riyad kentinden turist ve yatırımcılardan oluşan ilk kafile Türk Hava Yolları’na ait Dicle isimli uçağıyla Ordu’ya geldi. Suudi turistleri getiren uçak, itfaiye araçları tarafından tak şeklinde su sıkılarak karşılandı.
Suudi turist kafilesini karşılayan Ordu Valisi hemşehrimiz İrfan Balkanlıoğlu, kafilenin içinde yer alan 10 Suudi iş adamı olduğunu ve bu kişilerin Ordu’da yatırım yapmak istediklerini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’da, Karadeniz’de turizm adına her şey var. Ordu’da turizm potansiyelini arttırarak fındıktan sonra ikinci bir geçim kaynağı oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Uçaktan ellerinde Suudi Arabistan ve Türkiye bayraklarıyla inen Arap turist kafilesi piste iner inmez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek pankartları açtı. “Seninleyiz Türkiye” pankartı açan Suudi turistler, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde sağlayan kararlarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteklerini bildirdiler.
Suudi turistler, darbe girişimine rağmen önceden belirlenen seyahatlerini iptal etmediklerini ifade ederek, “Türkiye bizim için bir emniyet ve güvenlik ülkesidir. Türkiye ve Suudi Arabistan tek kalpli ve tek ümmettir. Kalbimizle ve ruhumuzla sizinle birlikteyiz” dediler.
Suudi turistlere vize işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından DOKA tarafından bir kokteyl verildi.
(İHA)
Editör: TE Bilisim