Tarım Kredi Kooperatifinde memur olarak görev yapan Mahmut Selçok (32), satılık araç aradığı sırada Ankara'da ikamet eden Murat T.'nin, ikinci el otomobil satışı yapılan bir internet sitesine koyduğu aracı gördü.

Otomobili satın almak için 15 gün önce ağabeyi ile Ankara'ya giden Selçok, pazarlığın ardından Murat T. ile anlaşıp aracı satın aldı. Satış işlemlerini tamamlayıp Çorum’a döndü.

Seyyar balıkçılık yapan Murat T., yeni bir otomobil almak için eşinin de yardımıyla yaklaşık 2 yıldır biriktirdiği 5 bin doların, Selçok'a sattığı araçta kaldığını hatırladı. Selçok'u arayarak durumu izah eden Murat T., bir yakınıyla Çorum'a gelerek, otomobilde unuttuğu parasını Mahmut Selçok'tan teslim aldı.

Murat T., yaptığı açıklamada, büyük bir özveriyle biriktirdiği parasına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek, birikimini eksiksiz olarak teslim eden Selçok'a teşekkür etti.

Yaşadıklarını anlatan Murat T., “Büyük bir emekle, zor şartlar altında kazandırdığım parayı helaliyle Çorum'daki arkadaşlarım eksiksiz olarak biz teslim etti. Rahatsızlığımdan dolayı parayı unutmuştum. Parayı daha önce köydeki evimizde saklıyordum. Aklıma gelince eşimle aramaya başladık. Bulamayınca oturup günlerce düşündük. Sonra sattığım araçta olduğu aklıma geldi. Hemen Mahmut Selçok'u arayıp, durumu izah ettim. Sonra da Çorum'a gelip, paramızı aldık. Helal kazanılan para sahibini buluyormuş. Ağabeyim güzel bir araba kazanmadı aynı zamanda bir de dost kazandı. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Selçok da hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını dile getirerek, "Aracı aldıktan 15 gün sonra bize telefon geldi. Arkadaşım, 'aracın arka koltuğunun altındaki bölmede para olduğunu' söyledi. Açıp baktık ve yüklü miktarda para olduğunu gördük. Önce 'nasıl unutulur' diye şaşkınlık yaşadım ama insanlık hali, unutuluyor. İnsanların dişinden tırnağından arttırarak yaptığım bir birikim. Miktarını sorup teyitleştikten sonra onları Çorum'a davet ettim. Bize düşen kendilerine parayı teslim etmekti." diye konuştu. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim