Çorum'da yaşayan Celal K., 19 TH 055 plakalı aracını misafirliğe gittiği evin yakınına park etti. Geri döndüğünde ise aracını bıraktığı yerde bulamayınca polisi arayıp yardım istedi.

EN YAKIN GÜVENLİK KAMERASI İNCELENDİ

Olay yerine gelen polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelediğinde bir kişinin araca binip uzaklaştığını tespit edip hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.

ARACIN ŞEHİR DIŞINA ÇIKTIĞI TESPİT EDİLDİ

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü KGS sisteminde yapılan PTS sorgusunda aracın İskilip yönüne gittiği, aynı aracın birkaç saat sonra da Çorum merkeze giriş yaptığı tespit edildi.

Asayiş Şube ekipleri aracı giriş yaptığı bölgede durdurup Yusuf A., isimli kişiyi yakaladı. Şüpheli sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

DÜZ KONTAK YAPIP ARACI ÇALMIŞ

Yusuf A., aracı Mimar Sinan Mahallesi’nden düz kontak yapmak suretiyle çaldığını itiraf etti. Araç içerisinde yapılan aramada bir adet tüfek ve bir adet kurusıkı tabanca elde edildi. Yine yapılan sorgu şahıs tüfeği bir köyden çaldığını itiraf etti.

BAŞKA BİR ARAÇ DAHA ÇALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Araç hırsızlığından yakalanan Yusuf A., sorgusu sırasında bir başka aracı da düz kontak yapmak suretiyle çaldığını, çaldığı araçla bir süre gezdikten sonra benzini bittiği için aracı Küçük Sanayi Sitesi’nde terk ettiğini söyledi.

İKİNCİ ÇALINTI ARAÇ DA BULUNDU

Polis, Yusuf A.’nın gösterdiği bölgede terk edilmiş 19 KE 484 plakalı aracı da buldu. Yapılan inceleme aracın Ali Y.’ye ait olduğu tespit edildi. Bulunan araçlar otoparka çekilirken, Yusuf A. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim