Çorum Belediyesi tarafından Çimento Fabrikası yakınına yapılması planlanan Aquapark ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Belediye Meclisi’ne yollanan yazı oybirliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisi, Zeki Gül yönetiminde Temmuz ayı olağan toplantısını dün gerçekleştirdi. İmar ağırlıklı yapılan ve 11 gündem maddesinin ele alındığı toplantıda ilk olarak yoklama yapıldı. 7 üyenin mazeret dilekçelerinin onaylandığı toplantıda gündeme geçilmeden önce konuşan Zeki Gül, tüm üyelerin ve Çorumluların geçmiş Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Toplantıda daha sonra gündem maddelerine geçildi. Buna göre ilk gündem maddesi ise Belediye tarafından Bahçelievler Mahallesi 171 ada ve 56 numaralı parselde yapılması planlanan Aquapark için Votarantim Çimento ile gayrimenkul trampası yapmak üzere Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusu ele alındı. Bölgede Çimento Fabrikası’na ait olan 16 bin 119 metrekare alan ile Belediye ait ağaçlandırma alanı işaretli 22 bin 965 metrekare alanın trampa edilmesi konusunda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısı görüşüldü.

Belediye Başkanlığı’na trampa için yetki verilmesi talep edilen yazı oybirliği ile kabul edildi.

Yavruturna Mahallesi’nde kavşak alanı düzenlemesi, Gülabibey Mahallesi’nde konut alanı imar planı değişikliği, Pınarçay Köyü civarındaki cezaevinin yanına ek bina yapılması ile ilgili imar planı değişikliği, Kadıkırı Köyü’ndeki akaryakıt istasyonunun mevzuata uygun olarak yapılan plan değişikliği ve Gülabibey Mahallesi’ndeki bir parselde yapılan teknik düzenlemenin oybirliği ile kabul edildiği Belediye Meclis Toplantısı’nda Çorum Belediyeler Çevre Birliği’nin kuracağı Katı Atık Yönetim Sistemi Tesisi için Belediye’de görevli mühendislerin Belçika ve İtalya’da yapacağı incelemeler için görevlendirmelerinin yapılması konusu da oybirliğiyle kabul edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim