Bahçelievler’de bir apartmanın kanalizasyon kanalı taştı. Taşan pis sular apartmanın giriş katını basınca, apartmanda oturanlar 4 saat boyunca ne içeri girebildi, ne de dışarıya çıkabildi.

Olay Çorum’un Bahçelievler Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesinde bulunan 7 katlı Park Apartmanında meydana geldi. Kısa süreli yağan sağanak yağmur, 24 daireli apartmanın hemen giriş kapısı önünde bulunan kanalizasyon kanalının taşmasına neden oldu.

Apartman sakinleri Belediye ekiplerini arayıp yardım istediler. Bir süre sonra belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, giriş katına dolan kanalizasyon suyunu boşaltmak için çalışma başlattı.

Pis suyun binanın giriş katını basması sonucu zor anlar yaşadıklarını belirten Apartman yöneticisi Muharrem Demirci, "Pis su kanaldan taşmaya başladı. Apartmanın giriş katı kısa sürede pis su ile doldu. İtfaiyeyi aradım. Bu bizim başımıza her yağmur yağdığında geliyor. Apartman sakinleri saatlerce ne içeri ne de, dışarı çıkabildi.” dedi.

Güllü Sevinç ise “ İftar vakti gördüğünüz gibi apartmanı su bastı. İftara az bir süre kaldı. Yemek yapmaya evime giremedim. Zor durumda kaldık” diye konuştu.

Bazı apartman sakinleri ise, balkonlardan kova ve naylon poşete ip bağlayarak aşağı sarkıtıp binaya giremeyen yakınlarından ekmek ve mutfak ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Dört saatlik çalışmanın ardından binanın giriş katına dolan pis sular itfaiye ekiplerince güçlükle tahliye edildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim