Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu’nun yanı sıra Antalya Rehberler Odası (ARO) ve Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) tarafından yapılan ortak bildiride “Salı günü Sultanahmet Meydanı’nda turistlere yönelik yapılan hain saldırıyı esefle kınıyor, hayatını kaybedenlere Tanrı’dan rahmet, rehberimiz Sibel Şatıroğlu ile birlikte yaralanan misafirlerimize acil şifalar diliyoruz.” denildi.
Antalya Kent Konseyi Merkezi’nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik bu şuursuz eylem, ne yazık ki masum10 insanın hayatına mâl olmuştur. Yıllardır on binlerce insanımızın hayatına kast ederek bizleri duyarlı yurttaşlar olarak üzüntüye boğan terör saldırıları, son dönemde yönünü turistlere çevirerek dünya genelinde korku salmaya çabalamaktadır. İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nde yer alan, her bireyin doğal hakkı olan seyahat özgürlüğüne yönelik bu saldırılar tün insanlığa yapılmış tehditler olarak algılanmalıdır.
Bu saldırının bir diğer hedefi de Türkiye’nin bu imajına zarar vermektir. Ne var ki gözü dönmüş hainlerin bu eylemleri dünyada büyük nefret ve kin uyandırmıştır. Bu menfur saldırının hemen ardından, gerek hali hazırda ülkemizde tatilini geçirmekte olan turistler, gerekse önümüzdeki aylarda Türkiye’ye gelmeyi planlayan yüz binlerce insan, tatil planlarında hiçbir değişiklik yapmayıp Türkiye’ye gelme konusundaki kararlılığını belirterek önemli bir dayanışma örneği göstermiş ve bu eylemin amacına ulaşmaması için karanlık zihniyetlere verilebilecek en güzel cevabı vermişlerdir. Bu eylemin planlayıcıları ve uygulayıcıları şunu bilmelidirler ki, dünyada hiçbir eylem insanları öldürerek amacına ulaşamamıştır.
Bütün bu eylemlerin yarattığı en önemli gerçek ise tam aksine din, dil, ülke farkı gözetmeksizin bunlara maruz kalan insanların ortak acı ve kederde birleşerek, teröre karşı çok daha büyük bir dayanışma olgusu meydana getirmeleridir.

Turizm sektörüne önemli görevler düşüyor
Bütün dünyayı tehdit eden bu saldırılara verilecek en güzel cevap yurt içi ve dışındaki tüm birimlerin ortak bir tavır içinde dayanışma göstermesidir. Bu bağlamda öncelikle yurt dışındaki tur operatörlerinin olaylara yaklaşımı büyük önem taşımaktadır. Kararlılıkla ve soğukkanlılıkla Türkiye’ye yönelik seyahatlerin sunulmaya devam edilmesi bu açıdan en doğru hamle olacaktır.
Bir an önce olayların faillerinin tespit edilerek, uluslararası kamuoyunda paylaşılması, Türkiye’nin güvenli bir turizm ülkesi olduğu yönündeki vurgulamanın yapılması ve özellikle turizm bölgelerinde güvenlik önlemlerinin artırılması bu sürecin hızlı ve başarılı bir şekilde atlatılmasına ivme katacaktır. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim