Anitta Otel’de düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatma Kolcu, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Hanife Nuran Hakyemez, Halk Eğitim Müdürü Fuat Bal ile şehit ve gazi aileleri ile Engelli Eğitim Merkezi’ne gelen çocukların anneleri katıldı.
Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü’nün birer konuşma yaptığı etkinlikte Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Hafız Selman Okumuş tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak dua edildi. Selman Okumuş ayrıca Kur’an ve annelik üzerine sohbet tarzı bir konuşma yaparak katılımcılara anne duasının önemini anlattı.
Tasavvuf Musikisi sanatçısı Ömer Faruk Özcan ve korosunun mini konseri ile devam eden etkinlik yemek ve davetlilere Hatice Külcü tarafından karanfil verilerek günlerinin kutlanması ile son buldu.
“Eli Öpülesi Anneler” isimli programa katılan davetlilere “hoşgeldiniz” diyerek konuşmasına başlayan ve annelerin bizim kültürümüzde en kutsal varlık olduğunu dile getiren Hakyemez, “Anneler, bizim cennete giden yolumuzdur. Hem dini hem de milli kültürümüzde baş tacı ettiğimiz yılda bir gün anmak, ne onları anlamaya ne de haklarını ödemeye asla yetmez. Anne sığınılacak limandır, topraktır, üzerinde yetişen berekettir. Şefkat, merhamet, sadakat, vefa ve feda güzel olan her duyguda annelik vardır” diye konuştu.
Dünyada tüm toplumlarda inanç sistemlerinde bile farklılık olsa da anneliğin insanlığın ittifak ettiği yegane değerlerden biri olduğunu söyleyen Hatice Külcü ise konuşmasında Belediye olarak kadına, annelere ve gençlere yönelik çalışmalara önem verdiklerini dile getirdi.
Anneler Günü’nün tüm dünyada kutlandığını vurgulayarak söz konusu anne olunca yapılan çalışmaların da kıymetlendiğini söyleyen Külcü, “Anneler günü evrensel bir gündür. Anneler Günü, insanlığın üzerinde ittifak ettiği yegâne değerlerden biri haline gelmiştir. Yeryüzünde bütün insanların tartışmasız kıymeti ve önemi üzerinde birleştiği çok az değerler vardır. İnançlar ve kutsallar gibi coğrafyadan coğrafyaya farklılık gösterebilir. Anne ve annelik duygusu her mekânda, zamanda şart ve koşulda anne ve annelik önemini koruyor, kıyamete kadar da korumaya devam edecek” dedi.
Annelerin Yüce Allah’ın en büyük sıfatlarından olan yaratma sıfatına vasıta kılındığını belirterek bu nedenle tüm kutsallarımıza kültürümüzde annelik vasfını (Anadolu, Anavatan, Anayasa, Anakuzusu, Toprakana, Anadil) yüklediğimizi vurgulayan Külcü, ülkemizin bu seviyeye ulaşmasında katkısı olan anneler sayesinde yarınların daha aydınlık olacağına inandığını sözlerine ekledi.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim