Olay, geçen Nisan ayında Çöplü Mahallesi'nde meydana geldi. 4 çocukları olan Ali Bicil ve eşi Hanife Bicil arasında evde tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ali Bicil, eşini, balyozla başına vurarak öldürdü. Şüpheli, daha sonra polis merkezine giderek eşini öldürdüğünü söyleyerek teslim oldu. Ali Bicil, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutuklu sanık hakında 'Eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

ÇOCUKLARI, BABALARININ TOPLUMA KAZANDIRILMASINI İSTEDİ

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu Ali Bicil'in yargılanmasına Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada söz alan sanık Ali Bicil’in çocukları, babalarının cinnet getirerek olayı işlediğini savundu. 4 kardeş, karıncayı dahi incitmediğini, bu yaşa kadar kendilerine dahi dahi vurmadığını belirttikleri babalarının, mahkemece verilecek kararla yeniden topluma kazandırmasını istedi.  

'RUH SAĞLIĞI' RAPORU ALINACAK

Daha önceki duruşmalarda Avukat beyanlarını dinleyen mahkeme, sanık Ali Bicil için, Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti amacıyla gelecek raporun beklenmesine karar verilerek duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim