Çorum Belediyesi tarafından Anneler Günü etkinlikleri kapsamında “Hayata değer katan annelerimiz” konulu konferans düzenlendi.
Devlet Tiyatrosu Salonu’ndaki konferansta Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hülya Terzioğlu “Dört Kadın, Dört Anne” konulu bir sunum yaptı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, Ak Parti Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Kadın Meclisi Başkanı ve Belediye Meclisi Üyesi Şahiste Uçar, Belediye Başkan Yardımcılarının eşleri ile çok sayıda kadın da konferansı dinledi.
Programın açılış konuşmasını yapan Hatice Külcü, ırkı, rengi, milleti, mensubiyeti ne olursa olsun tüm annelerin anneler gününü kutladı. Külcü, "Annelerin ideolojisi yoktur. Onlar evlatları için yaşar, onlara çok daha iyi bir gelecek hazırlamak için uğraşırlar. Biz anneler ağlamasın istiyoruz. Ama biliyoruz ki dünyada kalpleri evlat acısıyla çizilmiş nice anneler var” dedi.
AK Parti Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da yaptığı konuşmada kendisinin de bir anne olduğunu hatırlatarak 7 Haziran’dan sonra milletvekili olarak mecliste kadınların sesi olacağını ifade etti.

TERZİOĞLU: “DÖRT KADIN DA CENNETLE MÜJDELENMİŞTİR”
Külcü'nün ardından Yrd. Doç. Dr. Hülya Terzioğlu konuşmasında Hz. Asiye, Hz. Meryem, Hz.Hatice ve Hz. Fatma’nın hayatından kesitler sundu.
“Hayata değer katan annelerimiz” diye nitelendirdiği kahraman kadınların cesur, kararlı, güçlü, merhametli ve Allah'a teslim olan yönlerine vurgu yapan Terzioğlu, “Her dünya görüşü kendi kadın prototipini üretiyor. Medyada sunulan kadın örneğine bir bakın. Bunlar bizim dünyamıza ne kadar uyuyor? Günümüzde kadınların öne çıkarılan özellikleri de hayli tuhaf. Kırılgan, zayıf, korunmaya muhtaç. Oysa bizim tarihimiz bizlere örnek olabilecek güçlü ve kahraman kadınlarla, annelerle dolu. Hz. Meryem iffet ve itaat sembolüdür. Hz. Hatice hem tahiredir (temiz) hem de taciredir (ticaret yapan). Hz. Fatma çok mütevazıdır. Hz. Asiye Firavun gibi bir zalime eş olmuş ama nehirden gelen bebeğe Hz. Musa'ya öz anne gibi davranıp onu merhametle büyütmüştür. Bu açıdan üvey anne kavramımın kullanırken dikkat edelim” diye konuştu.
Dört kadının ve dört annenin de hala dinamik bir şekilde hayatımızı etkilediğine bize büyük mesajlar verdiğine vurgu yapan Terzioğlu, “Bu dört kadın da cennetle müjdelenmiştir” dedi.
Konferansın sonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü ile Ak Parti Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Yrd. Doç. Dr. Terzioğlu'na sunumu için teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.
(Belediye Basın Birimi)
Editör: TE Bilisim