Türkiye’de kadın hastalıkları ve doğum alanında herkes tarafından çatı dernek olarak kabul edilen Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD), özellikle kadın ve üreme sağlığı olmak üzere, dünyada bu amaca yönelik araştırmalar ve yeniliklerden kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarını ve aileleri bilgilendirmek amacıyla konferans, seminer ve toplantılar düzenliyor.

TJOD Çorum Şubesi’nin katkıları ile düzenlenen “Gebelikte Anemi ve Doğum Sonrası Kanama Yönetimi” konulu toplantıya TJOD Genel Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke, TJOD Çorum Şube Başkanı Doç. Dr. Cihan Toğrul ve Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ümit Görkem konuşmacı olarak katıldılar.

Çorum ve çevre illerdeki uzman hekimlerin de yoğun ilgi gösterdiği toplantıda karşılıklı bilgi ve tecrübeler paylaşıldı. Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinin doğum sonrası kanamalara acil yaklaşımlar açısından son yıllardaki başarılı sonuçları katılımcılar tarafından tebrikle karşılandı. Aktivite tüm katılımcıların memnuniyeti ile sona erdi.

Anitta Otel’de düzenlenen programda Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Çorum İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış, TJOD yönetim kurulu üyeleri Dr. Selçuk Söylemez ve Dr. Volkan Kurtaran, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Mustafa Kara, Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Fadıl Kara ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Nevin Sağsöz de hazır bulundu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim