Anneler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Vali Çiftçi, “Dünyada sorumluluğu en çok görevlerden birini üstlenen ve şefkat, merhamet, güven, fedakârlık gibi yüce hasletlerle donanmış, karşılıksız sevginin sembolü bütün annelerimizin günlerini tebrik ediyorum” dedi.

Evlatlarını canından, ruhundan bir parça olarak gören ve hayatını çocuklarına adayan annelerin hakkının asla ödenmeyeceğini kaydeden Çiftçi, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Nitekim sevgili peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ buyurarak, ebedi âlemde kurtuluşa giden yolun annelerin rızasından geçtiğine işaret etmişlerdir. Bu nedenle onlara değil saygısızlık yapmak, ‘of’ bile demenin doğru olmayacağına inanıyoruz.

Nefes almaya başladığımız ilk andan itibaren bizlere hayat rehberliği yapan annelerimiz, aynı zamanda ilk mürebbilerimiz ve öğretmenlerimizdir. Bizler için her mihnete katlanan, hiç bir zorluktan yılmayan sevgili annelerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Hayatta mutlu olmak isteyen insan, annesinin yüzünü güldürmelidir. Annelerin mutlu olduğu toplum, dünyanın en mutlu toplumudur. Bu nedenle, annelerimizin rızasını kazanmak, hayır dualarını almak, nefes aldığımız her gün merhamet, şefkat ve ilgilerine layık olmaya çalışmak görevimizdir.

Anneler günü vesilesiyle her insanın annesine ulaştıracağı en anlamlı hediye, bu güzel günü aile bağlarını güçlendirmek ve hasret gidermek için fırsata çevirmek olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal eden annelerimize Allah’tan rahmetler diliyorum. Hayatta olan annelerimize çocuklarıyla birlikte huzurlu, mutlu ve sağlıklı ömürler temennisiyle en kalbi hürmetlerimi sunuyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim