Program kapsamında; Çorum İl Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şube Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar neticesinde 04 Ekim 2004 tarihinde Çorum’un Bebek Dostu İl Ünvanı aldığı kaydedilerek konuyla İlgili yapılan çalışmalar neticesinde; Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alaca, Osmancık, İskilip, Sungurlu Devlet Hastaneleri, Çorum Özel ve Elitpark Özel Hastanesi’nin Bebek Dostu Hastane unvanı aldığı vurgulandı.
İlimizde “Üreme Sağlığı Eğitimleri” ile emzirmenin desteklenmesi amaçlı personel eğitimleri ve halk eğitimlerinin devam ettiğinin ifade edildiği açıklamada, 2008 yılı Ocak ayında aile hekimliğine geçen Çorum’da Bebek Dostu Aile Hekimliği çalışmaları da başladığı ve 101 aile hekiminin “Bebek Dostu Aile Hekimi” unvanı aldığı vurgulandı.
Program kapsamında bebek ve küçük çocukların beslenmesindeki temel politikanın; tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi, 6.aydan sonra ek besinlere başlanmasının yanı sıra emzirmenin 2 yaşına kadar devam ettirilmesi olduğunun anlatıldığı açıklamada, toplumda şekerli ve tatlı türünden besinlerin süt verimini arttırdığı kanısının yaygın ve yanlış bir inanış olduğu ifade edildi.
Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Emziren annelerin yaptığı en büyük hatalardan biri de sütün kalitesini veya miktarını artırmak için gereğinden fazla yemek yemeleridir. "Emziriyorum, sütüm artsın..." diyerek daha fazla gıda tüketilmektedirler. Unutmamak gerekir ki, anne sütünün miktarı tüketilen pilava, makarnaya, böreğe değil sıvı gıdalara bağlıdır. Ayrıca annenin rahat, huzurlu ve stresten uzak oluşu da süt verimini etkilemektedir.
Sağlıklı ve mutlu bir bebeğe sahip olmak için; Onu mutlaka İlk 6 ay sadece anne sütü ile besleyiniz.
Daha sonra da 2 yaşına kadar da uygun ek besinlerle birlikte mutlaka emzirmeye de devam ediniz.
 Emzirme Haftası etkinlikleri nedeniyle Toplum Sağlığı Merkezi personeli Dr.Nurdan Metin, Ebe Şenay Yılmaz ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ÇEKÜSH Birimi personeli Ebe Cemre Külcü tarafından “İkbal, Buharaevler, Veli Paşa Konağı, Mimar Sinan ve Bahçelievler Kadın Kültür Merkezlerinde” Emzirme eğitimi verildi.”
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim