Çorum Belediyesi İkbalkent Kadın Kültür Merkezi tarafından anneler günü programı düzenlendi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun eşi Fatma Kolcu, Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nun eşi Sıdıka Yabacıoğlu ile birlikte çok sayıda kadının katıldığı programda konuşan Hatice Külcü, anne olmanın biyolojik olmaktan öte kocaman bir yürek gerektirdiğini söyledi.

Hatice Külcü, “Anne, sevginin, merhametin ve şefkatin adeta ete kemiğe bürünmüş halidir. Evladını bütün tehlikelerden koruyan, ona kol kanat gerek en güvenli limandır. Ben, şehitlerimizin anneleri, ulu çınarlarımız ve engelli kardeşlerimizin anneleri başta olmak üzere bütün annelerin anneler gününü kutluyorum” dedi.

İl vaizesi Fatma Nur Erdem de İslam dininde kadının yeri ve anne baba hakkı ile ilgili konuştu. Erdem, “Bizim dinimizde ana baba hakkı çok yüce bir mertebede. Bunu birçok ayet ve hadiste görüyoruz. Peygamber Efendimizde bize neslin devamını öğütlüyor. Burada da ananın değeri bir kez daha ön plana çıkıyor” dedi.

Daha sonra anasınıfı öğrencileri ve kadın kültür ve sanat merkezi kursiyerleritarafından şiirler okundu, gelin-kaynana ve anne tiyatro gösterileri yapıldı. İşitme engelliler için de işaret diliyle annem isimli şarkı söylendi.

YILIN ANNELERİ UNUTULMADI…Kendini 40 yıldır engelli yeğenine adayan ve onun her türlü bakımını üstlenen Pakize Memiş ve çok sayıdaki fedakâr anneye yılın annesi belgesi verildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim