İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış’ın yanı sıra bazı şube müdürleri, gebe eğitmenleri, sağlık personeli ve anne adaylarının katıldığı belge töreninde anne adaylarına ayrıca lohusa tacı ve kupa hediye edildi.

Aldıkları eğitimden memnun kaldıklarını ifade eden anne adayları, bütün gebelerin abartılı doğum hikâyelerinden sıyrılıp, en güzel doğum hikâyesini yaşayabilmek ve anlatabilmek için Halk Sağlığı Müdürlüğünce düzenlenen eğitimlere katılmalarını önerdiler.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış ise gebelere; sağlıklı bir nesil yetiştirmek amacıyla, doğru kaynaklardan bilgi almak adına eğitime katıldıkları için teşekkür etti.

Gebe sınıfı eğitmenleri Hemşire Bengü Yemenici ve Ebe Derya Sarıkaya’ya da emeklerinden dolayı teşekkür eden Dr. Barış, 2017 yılı çalışmaları için başarılar diledi.

Gebe eğitmenleri “Doğum, bir annenin yaşayabileceği en güzel mucizedir. Amacımız; ‘normal olan, doğal olandır’ felsefesiyle gebelerimizin, doğumda ağrıyla baş etme tekniklerini doğuma kadar çalışarak, doğum anında dilediği tekniği rahat bir doğum eylemi için kullanmalarıdır. Bu sayede doğumlarını kendileri kontrol edebilirler.” Diye konuştular.

Gebe eğitmenleri, anne adaylarının bu mucizeyi keyifle gerçekleştirmeleri adına yeni oluşturacakları gruplar için Sağlıklı Yaşam Merkezi Gebe Bilgilendirme Sınıfı’na başvurabileceklerini söylediler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim