Ziyarette Hitit Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Av. Cemal Emir, merkezi Ankara’da bulunan derneklerin faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, Vali Kara ile bir süre sohbette bulundu.
70 derneğin bir araya gelmesi ile Hitit Dernekleri Federasyonu’nun oluşturulduğunu belirten Emir, Ankara’da 2 yıldan fazla bir süredir sosyal ve kültürel alanlarda çalışma yürüttüklerini ifade etti.
Emir, “Çorumlular olarak Ankara’da nüfus bakımından 2. sıradayız. Ankara’nın geleceği ile ilgili etkili ve söz sahibi olmak istiyoruz. Eğitim, kültür, çevresel ve birçok alanda çalışmalarımız var” dedi.
Hitit Dernekleri Federasyonu olarak Çorum ile ilgili de birtakım planlarının olduğunu ifade eden Emir, Vali Kara’nın deneyimlerinden faydalanarak birlikte çalışma yapmak istediklerini belirtti.
Konukları ile bir süre sohbette bulunan Vali Kara ise, “Bizler Çorum’a hizmet için buradayız. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri ile temas halindeyiz. Sizlerin de talepleri olursa, elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz. Telefonum 24 saat açık, bana gece gündüz ulaşabilirsiniz” diyerek ziyaretlerinden dolayı Hitit Dernekleri Federasyonu yöneticilerine teşekkür etti.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim