Halkların Demokratik Partisi Çorum Milletvekili Adayı Şeref Karataş, Ankara Tren Garı önünde yaşanan bombalı saldırıların sorumlusunun Saray ve “Saray Hükûmeti” olduğunu söyledi.
HDP Milletvekili Adayı Karataş, Cumartesi günü KESK, DİSK, TMMOB, Tabipler Birliği ve benzeri oluşumların katılımıyla Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak olan “Barış Mitingi” öncesinde Ankara Tren Garı önünde toplanan kalabalığa yönelik iki ayrı canlı bomba saldırısında ölenlerin sayısının resmî makamlarca “düşük” gösterildiğini iddia ederek, “Partimizin kriz masasının açıkladığı son rakamlara göre 158 insanımız hunharca katledildi.” dedi.
Cumartesi günü Barış Mitingi’ne katılmak üzere Ankara’ya gittiğini ve ilk patlamanın yaşandığı noktadan sadece 7 metre uzaklıkta olduğunu aktaran Karataş, sağlık ekiplerinin 45 dakika sonra olay yerine intikal ettiğini kaydetti.
HDP Çorum Milletvekili Şeref Karataş konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Bildiğiniz gibi Ankara’daki 10 Ekim Barış Mitingi’ni savaş alanına çevirdiler. Barış için gittiğimiz alanda partimizin kriz masasının açıkladığı son rakamlara göre 158 insanımız hunharca katledildi. İçişleri Bakanı ‘Hiç bir güvenlik zafiyeti yoktur' diyor. Yalan söylüyor. Çünkü ben de oradaydım. Daha önce yaptığımız tüm eylem ve mitinglerde başından sonuna kadar yanı başımızdan hiç ayrılmayan ve devamlı bizi taciz eden polis, nedense o gün hiç ortalıkta yoktu.
Sağlık Bakanı ‘Gereken sağlık müdahalesi zamanında yapılmıştır' diyor. Yalan söylüyor. En erken sağlık müdahalesi patlamadan 45 dakika sonra yapıldı. Biliyorum, çünkü ilk bombanın patladığı yerden sadece 7 metre uzaktaydım. Şanslıydım çünkü patlamayla benim aramda onlarca canlı kalkan, bir otomobil ve bir ağaç vardı. Yaralılara yardım eden, etmeye çalışan ilk insanlardan biriyim. 45 dakika sonra ilk ambulans gelene kadar çaresizliğin çaresizliğini yaşadım. Asıl sağlık müdahalesi ise bir-bir buçuk saat sonra yapıldı. Bu sürede gözlerinizin önünde onlarca insanın yaşamını yitirdiğini düşünün. Zamanında müdahale yapıldı sözlerini insafınıza bırakıyorum.
Şimdi suçu bir canlı bombaya ve üyesi olduğu bir örgüte yükleyip kapatacaklar. Tıpkı Diyarbakır ve Suruç katliamlarında yaptıkları gibi… Şimdi soruyorum sizlere; niye orada bulunması gereken ambulans veya ambulanslar zamanında müdahale etmez de onun yerine o zamana kadar hiç ortalıkta görünmeyen polis hemen müdahale eder, üstelik yaralılara yardım etmek isteyen insanların üzerine gaz sıkar? Biz cevabı zaten biliyoruz. Bu katliamı kim ya da hangi örgüt yaparsa yapsın ya da yaptırılsın temel sorumlu Saray ve Saray’ın hükumetidir. Bu hükûmet, en azından ilgili bakanları derhal istifa etmelidir. Acımız büyük, yüreğimiz kan ağlıyor.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim