Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) Başkan Yardımcısı Şevket Erzen Kızılay’da yaşanan terör saldırısını kınayan bir açıklama yaparak sivilleri hedef alan saldırıyla birlikte Türk milletinin yeniden yüreğinin yandığını kaydetti.
Milletimizin sabrının imtihan edilmemesi gerektiğini söyleyen Erzen, Türkiye Cumhuriyeti'nin gerek iç gerekse dış tehditlere karşı yoğun bir mücadele sergilediğini, terörün amacının ülkeyi kaosa sürüklemek olduğunu ama birlik beraberlikten ödün verilmeden ortak bir duruş sergilenmesi gerektiğini açıkladı.
Türkiye üzerinde emelleri olan hain güçlerin bu tür saldırılarla toplumsal birlik ve beraberliği hedef aldığını belirterek Türk milletinin oyuna gelmeyeceğini vurgulayan Erzen, terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, aileleri, yakınları ve milletimize başsağlığı da diledi.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı da Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili kınama ve başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajında, terörün bir insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Kolaylı, teröristlerin ve arkasındaki karanlık güçlerin haince saldırılarının hedefine ulaşamayacağını vurguladı.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca da 79 basın meslek kuruluşu adına bir açıklama yaparak terör saldırılarındaki hedefin Türkiye Cumhuriyeti’ni yoketmek olduğunu ama şer güçlere karşı, kayıtsız şartsız ve her zamankinden çok daha güçlü bir şekilde birlik beraberlik içinde olunması gereken günlerin yaşandığını ifade etti.
Çorum’da faaliyetlerini sürdüren Kanal 101 ve Radyo Gün de Ankara saldırısına tepki olarak bulunduğu binaya dev bir Türk Bayrağı asarak tepkisini ortaya koydu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim