Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkan Vekili Mehmet Çelikel, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Argun, Genel Sekreter Latif Ramazan, Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Tufan ve Çorum Koordinatörü Ziyaeddin Türkoğlu’nun da katıldığı ziyarette Ankara’da yapılacak olan Çorum Tanıtım Günleri hakkında bilgi verildi.
Çorum Tanıtım Günleri kapsamında Ankara’da Çorum’la gönül bağı kurmayı amaçladıklarını belirten Çağır, “Ankara’da en çok Çorumlu var. Ankara’daki Çorumlular artık makam mevki sahibi oldu. Çocuklarımızın kültünü tanımasını istiyoruz. İleride onlar beyaz yakalı nitelikli insanlar olacak. Tüm Türkiye’nin yapı taşı barış ve huzurdur. Federasyon olarak Ankara’daki Çorumluları ön plana çıkarmak istiyoruz. Ankara’da Çorum Tanıtım Günleri planlıyoruz. Doğduğumuz yere vefa borcudur. Çorum Evi’nin yapımıyla ilgileniyoruz. Bu evler kendi kültümüze göre yapılacak” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ise derneklerin Türkiye’nin gelişmesi için önemli olduğunu söyledi. STK faaliyetlerinin birer emek işi olduğunu kaydeden Suvacı, “Her kesimden birleşerek büyük bir güç olmalıyız. Sizin faaliyetleriniz bize umut verdi. Tarihi değerlerimizin tanıtılmaması içler acısı. Müzelerimiz Amerika’daki müzelere güzel. Kültürel tanıtıma önem vermeniz çok önemi. CHP olarak kültüre, medeniyete, eğitime değer veriyoruz. Elimizden geldiğince yardımcı olacağız” dedi.
(Esra ESEN)
Editör: TE Bilisim