Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu’na bağlı 122 Dernek Başkanı ile birlikte Kadın ve Gençlik kollarına mensup Çorumluların da katıldığı Kızılcahamam istişare toplantısına AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Ankara Milletvekili hemşehrimiz Murat Alparslan, Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları Nihat Yıldız, Ferhat Erdoğan, Milli Piyango Daire Başkanı Selahattin Uzunkaya, Keçiören Müteahhitler Birliği Başkanı Ferit Turan, Ankara Çorumlu İşadamları Birliği Başkanı Süleyman Gökçe, Ankara’daki Çorumlu mahalle muhtarları, Çorumlu bürokratlar, Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır ve Federasyon yöneticileri katıldı.

GÖRSELLER BEĞENİLDİ

4.Çorum Tanıtım Günleri Kızılcahamam İstişare toplantısı Şehitlere saygı duruşu ve dua ile başladı. İstiklal Marşının okunması ile devam eden programda Atatürk Kültür Merkezi’ndeki 4.Çorum tanıtım günleri için hazırlanan görseller katılımcılara izlettirildi. Görseller katılımcılar tarafından beğenildi.

AÇILIŞ ÇAĞIR’DAN

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır; istişareden çıkacak sonucun hayırlı olmasını diledi. Kızılcahamam’da geleneksel olarak kamp yapan tek kuruluş olduklarını söyleyerek Çorumluların yaptıklarını ve yapacaklarını burada gözden geçireceğini söyleyen Çağır,

“Başarılı bir tanıtım günü için herkes fikirlerini açıkça ortaya koyuyor. Bir yönü ile de dostlar meclisini oluşturmuş oluyoruz. Bu sene 4.Çorum Tanıtım Günleri’ni yapacağız. Her geçen yıl yaptığımız etkinliklerde Federasyonumuza destek veren Çorum Valisi Necmeddin Kılıç başta olmak üzere Belediye başkanları, kaymakamlarımız, esnafımız ve sivil toplum kuruluşları ile daha iyi bir uyum içinde oluyoruz. Bu da etkinlik başarısını artırıyor. Bu sene AKM de 500 bin Çorumluyu etkinlik de görmek hedefimiz” dedi.

Federasyon Başkanı Çağır ayrıca tüm Çorumluları Ankara’da yapılacak Çorum Tanıtım Günleri'ne davet etti.

“BAŞARI BÜTÜN ÇORUMLULARIN”

Çorumluların her yıl görkemli şekilde tanıtım yaptığını söyleyerek AKM’deki etkinliklerde Çorumluların parmakla gösterildiğini söyleyen Murat Alparslan ise

“Her geçen gün daha önemli aktivitelerin yer aldığı bir tanıtım günleri ile buluşuyoruz. Bu başarı başta Federasyon Başkanı Hayri Çağır olmak üzere her kademedeki hemşerilerimindir. Bu çalışmaya destek veren Çorum Valimizin ve Belediye Başkanımızı, katılımcı kuruluşları da burada unutmayalım. Bizde üzerimize düşen görevi fazlası ile yapmaya hazırız. Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece başarımız daim olacaktır” diye konuştu.

USLU: “HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI”

Çorum Tanıtım Günleri’ne herkesin gücü oranında maddi ve manevi katkıda bulunması gerektiğini söyleyen Milletvekili Uslu ise hemşehrileri ile birlikte olmanın heyecanını paylaştıklarını belirtti.

“Kutuplaşmaları bir kenara bırakıp rövanşist söylemlerden, intikamcı duygulardan şimdi uzak durma zamanıdır” diyen Salim Uslu, Alaca’nın Hıngal’ı, İskilip ve Bayat’ın Dolması, Osmancık ve Kargı’nın Sırık Kebabı’nın zenginliğimizi oluşturan kültür varlığımız olduğunu, Çorum’un sadece leblebi ile tanınan bir şehir olmaktan ziyade tüm alanlarda farklı olduğunu anlatabilmek için ellerinden gelen çabayı sarfedeceklerini vurguladı.

Çorum’un Orta Karadeniz ve Orta Anadolu bölgesinin en gelişmiş ve en uygar barış ili olduğunu söyleyen Salim Uslu, “Hattuşa, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmış çok önemli bir yerdir. Yerli ve yabancı turistleri bekliyoruz. Tarihte bilinen ilk yazılı anlaşma olan Kadeş Anlaşması’nın Mısırlılarla birlikte tarafı olan Hititler, Çorum topraklarında yaşamıştır. Muazzam bir uygarlık olan Hititler’i barındıran Çorum, tarihiyle, coğrafyasıyla, gelişmiş sanayisiyle ve güzel insanlarıyla dillere destan bir şehirdir. Çorum sanayileşmesini kendi dinamikleri ile geliştiren aylakta duran ender illerden birisidir” şeklinde konuştu.

KEÇİÖREN’DE DE ÇORUM KONAĞI

Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları Nihat Yıldız, etkinliğe ellerinden gelen desteği vereceklerini söylerken, Belediye Başkanı Yardımcısı Ferhat Erdoğan da ilçelerindeki Çorum Konağı’nın bu yıl içinde tamamlanacağını müjdeledi.

Çorum eski Milletvekili ve Milli Piyango Daire Başkanı Selahattin Uzunkaya da Ankara’daki Çorumluların birlik beraberlik içinde başarılı bir organizasyon yapacaklarına inandığını vurgulayarak “Burada güçlü olursak memleketimiz Çorum’a da faydamız dokunur. Bu nedenle Tanıtım günlerini önemsiyor gerekli desteği veriyorum” dedi.

“ÇORUMLU İŞ ADAMLARI ANKARA’DA ETKİN OLMALI”

Keçiören Müteahhitler Birliği Başkanı Ferit Turan da Çorumlu olarak iş dünyasının içinden gelen biri olduğunu, reel manada da Çorumluların başkentte etkin olması gerektiğini vurguladı.

Turan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler federasyon çatısı altında kültür ve sosyal alanda etkinliklerle Ankara’da Çorumluları diri tutmanın mücadelesini veriyoruz. Aynı birlik iş dünyasında da olmalı. Bunun için Ankara Çorumlu İş Adamları Birliği’ni kurduk Ankara’da dünün Çorumlusu hizmet sektöründe iken bugün yönetici ve patron konumundadır. Bunu iyi değerlendirmenin yolu Federasyonun yaptığı gibi Tanıtım Günlerinde ortaya koymaktır”

Toplantıda ayrıca Çorumlu işadamları adına Necdet Portakal, Dernek Başkanları adına Muammer Karayel, muhtarlar adına Yaşar Gürkaya, ve medya adına Hasan Göktürk birer konuşma yaptı.

Ankara Çorumlu Denekler Federasyonu Genel Sekreteri Latif Ramazan ise yaptığı açıklamada istişare toplantısının amacına ulaştığını, her konunun demokratik ortamda tartışıldığını, katılımcıların boş zamanlarında Kızılcahamam çam havasında kısa bir tatil yapma imkanı bulduklarını söyledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim