Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, geçen yıl ilk mezunlarını verdikleri Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı öğrencilerinini tümünün istihdam edilğini söyledi.
Bu yıl bölümün 114 öğrencisiyle yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını açıklayan Rektör Alkan, “Açılan bölüm ve programlarımızın geleceğe dönük ve istihdam edilme oranının yüksek olduğu alanlarda olmasına gayret ediyoruz. Aracı okulumuza hibe edilmesindeki katkılarından dolayı Ak Parti Çorum Milletvekilimiz ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'ya ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri hemşehrimiz Doç. Dr. Asım Balcı'ya ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.
Çağın her türlü teknolojik imkânlarını kullanarak söz konusu programı en iyi noktaya getirilmesi gerektiğini dile getiren AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, öğrencilere verilen teorik bilginin yanında pratik kazanmak amaçlı söz konusu bölüme ait aracın hibe edilmesinin çok yerinde olduğunu ifade ederek, aracın hibe edilmesindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı’nın çok büyük katkılarının olduğunu ifade etti.
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı, öğrencilerin pratik eğitim ihtiyacını üst seviyeye taşınmasına katkı sağlayacak olup aracın donanım olarak, otomatik teleskopik merdivene sahip olması ve pompa tertibatının bulunmasının yanı sıra KKT ve köpük ünitesini birlikte barındırmaktadır. Program için 5 ayrı unsuru birlikte barındırması nedeniyle tek araçla öğrencilerimizin pratik eğitim bilgilerine katkı sağlayacaktır.
Araç teslim törenine Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, AK Parti Alaca ilçe Başkanı Halil ibrahim Şaltu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan veöğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilisim