Anestezi eşliğinde MR çekimi hizmeti sayesinde, hastaların il dışına sevkinin önüne geçilmesinin yanı sıra çevre illerden de hasta kabulüne başlandığını belirten Hastane Yönetici Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, MR çekiminin günümüzün insanlara sağladığı kolaylıklar arasında çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek, “Gelişen teknoloji ile beraber MR cihazları da önemli ölçüde geliştirilmektedir. Teknolojik gelişimlerin yanında hasta konforunu da arttırmak için çalışmalar yapılmaktadır” dedi. Kapalı alan korkusu gibi sebeplerle MR'a giremeyen yetişkinler, zihin engelli veya çocuk/bebek hastaların bulunduğunu kaydeden Zehir, “MR tetkiki sırasında tam hareketsiz kalınması gerektiği için bu hastalarımıza, özellikle çocuk/bebek hastalarımıza MR çekilememektedir.

Bu durumda hastalıkların tanısı konulamamakta ve tedavisi de yapılamamaktadır.

Ülkemizde sadece belli merkezlerde yapılabilen anestezi eşliğinde MR çekimi, bölgemizde ilk defa Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi’nde uygulanmaya başlanmıştır.

Daha önce bu ve benzeri hastalar MR çekimi için il dışına sevk edilmekte ancak sevk edilen hastanelerin durumuna göre en erken 6 ay olmak üzere, ortalama 1 yıl gibi sürelerde randevu alınabilmekte idi.

Bu kapsamda başlatılan anestezi eşliğinde MR çekimi hizmeti sayesinde; hastalarımızın il dışına sevkinin önüne geçilmesinin yanı sıra çevre illerden de hasta kabulüne başlanmıştır.

Çağın gerektirdiği tüm yenilikleri hızla bünyesine katan hastanemiz, sunmuş olduğu hizmeti daha ileri götürmek için tüm personeli ile çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

(Haber Merkezi)   

Editör: TE Bilisim