Adalet ve Kalkınma Partisi Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, beraberinde AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve Teşkilat Başkanı Murat Günay ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Eyüp Arslan ile Sungurlu İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Burada partililere seslenen Yıldırım, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesiyle Türkiye’nin önünde bir referandum sürecinin olacağını hatırlattı.

Partilerden rehavete kapılmamalarını isteyen Yıldırım, “15 Temmuz’da canımızla, kanımızla nasıl tavır koyduysak, bu referandumda da öyle çalışacağız. Referandum o kadar önemli ki, Türkiye için bir dönüm noktası olacak. Bir istiklal ve istikbal mücadelesi olacak. Gerek 8 yaşındaki çocuklarımız gerekse 80 yaşındaki dedelerimiz bu mücadelenin içinde olacak.” dedi.

Türkiye’nin, İslâm’ın ve dünyanın son kalesi olduğunu vurgulayan Murat Yıldırım, “Bunlar Türkiye’yi düşürürlerse her şey kolay olacak. Ama Türk milleti bunu 15 Temmuz’da fark etti. Bütün hücreleriyle buna tavır koydu. Bundan sonra da gereğini yapacaktır. Eğer AK Parti iktidarı ve teşkilatları olmasaydı, sağduyulu milletimiz olmasaydı ve kendini orta koymasaydı durum çok farklı olurdu. Belki Türkiye işgal altında olurdu.” diye konuştu.

BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR

Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin aldığı tavırdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım, “Ben buradan MHP Genel Başkanı Bahçeli ile milletvekillerine teşekkür ediyorum. Devletin ve milletin yanında oldular.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bir savaşın içinde olduğunun altını çizen Yıldırım şöyle devam etti:

“Biz açıkça savaştayız. Suriye’de Fırat Kalkanı operasyonunda yiğitlerimiz savaşıyor, şehit oluyor. Yedi düvele karşı savaşıyoruz. DEAŞ’ın, PYD’nin ve FETÖ’nün arkasında kim var? Üçü de birbirinden farklı değil. Biz bunları besleyenlere karşı mücadele etmek zorundayız. Sizler üzerinize düşeni burada yapacaksınız. Sorumluluklarınızı yerine getireceksiniz. Getirmezseniz vebalini siz ödersiniz. Referandumda sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Sabah okul açılır açılmaz sandıklarınızın başında olun ve tutanaklar imzalanana kadar da ayrılmayın.  15 Temmuz’daki gibi bir olacağız. Sağcı, solcu, Alevi, Kürt demeden bir olup bu referandumda da birlik olmamız gerekiyor. Bu bir memleket meselesidir. Referandum istemeyenler ‘Nasıl olsa on yılda bir biz sistem değişikliğini ihtilal yaparak yapıyoruz’ diye düşünüyorlar. Bunlara fırsat vermememiz gerekiyor. 10 yılda bir Türkiye’nin kaderini değiştiremeyecekler. Millet artık tek yumruk olacak.”

“REFERANDUM ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK”

AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ da yaklaşık üç aydır bu görevde olduğunu hatırlatarak, bu süreçte teşkilatlarda ciddi anlamda bir toparlanma sağladıklarını söyledi.

Referandumla ilgili yapılması gereken çalışmaları tamamladıklarını anlatan Karadağ, “İl Seçim Koordinasyon Merkezimizi oluşturduk. Teşkilatlarımıza gerekli bilgileri verdik. Üye güncellemelerimizi yaptık. Sandık kurullarımızı oluşturduk. İhtiyaç duyulması halinde ilçelerimize destek verebilecek eğitimli kadrolarımız hazır. Göndermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim