Anatolia Turizm Derneği Başkanı Ali Akkuş, gönüllü turizmcilerden oluşan yönetim kurulu ile birlikte Çorum turizmine yeni ufuklar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.
Çorum’un turizm pastasından daha fazla pay almasının önündeki engelleri tespit etmek üzere çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Akkuş, “Görevi devraldıktan sonra çalışmalarımıza hız verdik. Ağırlıklı olarak stratejik planımızı tamamlamaya çabalıyoruz. Ayrıca 6’şar aylık iki ayrı faaliyet planı hazırladık. Planlamalarımızda, bütçeye kadar bütün detaylara yer veriyoruz. İlimizin tanıtımına, turizm anlamında yeni ufuklar kazandırılmasına katkı sağlamak istiyoruz” dedi.
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, genç bir ekibin, Çorum’un önemli gündem maddelerinden bir tanesi olan turizm konusunda elini taşın altına koymasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Gerek Çorum’da, gerekse büyük illerde Çorum turizmi adına bugüne kadar bir çok çalışma yapıldığını ifade eden Başaranhıncal, “Bundan sonraki süreçte yapacağınız etkinliklerde, aynı etkinliğin tekrarı olmaması adına bizden destek isteyebilirsiniz. Elimizden gelen desteği sağlarız. Çorum olarak yeni fikirlere, yeni projelere ihtiyacımız var” diye konuştu.
Başaranhıncal ayrıca, Hitit Üniversitesi ile birlikte Çorum’un Turizm Master Planı’nın hazırlanmakta olduğunu belirterek, bu plandan da istifade edebileceklerini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim