Yarın başlanacak yüz yüze eğitim ile ilgili olarak; Çorum’da 165 ilkokul olmak üzere toplamda 6791 birinci sınıf öğrenci ile 32 okul öncesi kurumla 3779 Anasınıfı öğrencinin kademeli olarak yüz yüze eğitime geçeceğini anlatan Sarı, 21-25 Eylül haftasının uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1'inci sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacağını dile getirdi.

Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında haftada 2 gün olmak üzere günde 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati eğitim yapılacağını belirten Sarı, bu süreçte okullara zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyeceğini, zorunlu durumlarda ise ziyaretçinin kaydı tutularak tedbirler doğrultusunda kabulünün sağlanacağını kaydetti.

Okul Öncesi ve İlkokul 1. Sınıflar Uyum Programı Etkinliklerinde, çocukların sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirileceğini belirten Sarı, hijyen, sosyal mesafe ve maskenin öneminin vurgulanacağını anlattı.

Sarı, "Sağlık Olmadan Eğitim Olmaz parolası tüm okullarımızda ana hedefimiz olacak. Okullarımıza gerekli olan yer silme, el dezenfektanı gibi tüm hijyen malzemeleri temin edilmiş olup, oluşacak ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli diğer tedbirler alınacaktır. Öğrencilerimizin gün içerisinde ihtiyaçlarına yetecek kadar maske okullarımıza ulaştırıldı. Veliler temizlik ve diğer kaygı duydukları konularda müsterih olsunlar. Emanetleri olan evlatlarımıza gözümüz gibi bakacağız” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim