Bu hizmetlerin daha da yaygınlaştırılması ve kalitesinin yükseltilmesi için elinden geleni yapacağını anlatan Salih Osman Fındık, Çorumluların her zaman yanında olacağına söz verdiğini ifade etti.
“13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde sağlıkta, eğitimde, ulaşımda ve ekonomi alanında yapılan hizmetlere ve radikal değişimlere hep birlikte şahitlik ettik” diyen Fındık, Türkiye için daha ilerinin hayal edilmesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye’nin bir dünya gücü haline gelmesinin ağır sanayi yatırımları, savunma sanayi ve Global ticari bakış açısı ile gerçekleştirilebileceğini anlatan Fındık, 600 Milyar dolar ticari hacmi olan Türkiye’de bugün Anadolu da üretimin 80 milyar dolar civarında olduğunu, geriye kalan kısmın büyük bölümünün ise Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve sayısı 50’yi aşmayan holdinglere ait olduğunu vurguladı. Fındık, “Bizler Anadolu sermayesini öncelikle 100’ler ve inşallah sürdürülebilir bir kalkınma planı ile binler basamağına çıkarmalıyız. 2023’e doğru ilerlerken, bizi bu hedefe götürecek en büyük itici güç Anadolu'da yaşanacak olan yeni bir kalkınma hamlesidir.
Son 13 yılda gördük ki ne zaman Anadolu insanı güçlenmeye başladı, işte o an kirli, pis ve yurt dışı kaynaklı eller hemen devreye girdi. Bu karanlık güçlerin en önemli silahı işte bugün Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun da ifade ettiği gibi vesayet sistemidir. Devletin kurumları şu ya da bu isimle ele geçirilerek ki biz bunlara 28 Şubat, biz bunlara e-muhtıra, biz bunlara Gezi olayları, Biz bunlara 17-25 Aralık darbe girişimleri olarak Devletin ve Milletin bağımsızlığına yapılan en hain saldırılar olarak şahit olduk. Ancak bu kirli ellerin hesap edemediği bir gerçek vardır ki, O da Allah’a inanmış bir lider ve liderine inanmış bir milletin karşısında hiç bir gücün duramayacağıdır. Milletimiz bu kirli tezgâhları 60lı ve 80li yıllarda acı bir şekilde tecrübe etmiş v kirli oyunlara gelmeyerek Ülkesine ve Başbakanına sahip çıkmıştır.
Vesayetin gölgesinden kurtulmak için yeni anayasa.
Ne için Başkanlık sistemi; Vesayetin baskısı ve zulmünden kurtulmak için başkanlık sistemi “ dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim