Açılış töreninde Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Yetik, Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Özgür Kılıç, Mimarlar odası Başkanı Ulaş Tokgöz, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya ve davetliler katıldı. Açılışta konuşan Atlas Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun, amaçlarının inşaat ve yapı sektöründeki gelişmelerin takip edilmesini sağlamak olduğunu ifade etti. Tarım fuarlarında güzel bir rakama ulaştıklarını ve bu fuarlarla bir taraftan da Çorum’un tanıtımını yaptıklarını söyleyen Atasagun, Çorum’un avantajının güzel bir fuar alanı bulunması olduğunu ifade etti.

Açılışta konuşan Çorum İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Özgür Kılıç da İnşaat sektörünün lokomotifi olan Çorum’da bu yıl ilki düzenlenen yapı fuarının Çorum’un gelişmesi ve büyümesi için ne kadar önemli olduğu düşünüldüğünde sektörün temel taşlarından birisi olan Çorum İnşaat Mühendisleri Odası olarak bu fuara katılma kararı aldıklarını söyledi. Gösterilen bu hassasiyeti Çorum’dan yurtdışına ihracat yapan kapı, yalıtım, radyatör, seramik sektöründe bulunan firmalardan da beklediklerini anlatan Kılıç, elbirliği ile bu fuarı büyüterek Çorum Yapı Fuarı’nın bölgenin en önemli organizasyonu olmasını istediklerini vurguladı.

Özgür Kılıç, “Kediye döndürülen biz Anadolu Kaplanları artık tekrar eski konumumuza dönmek istiyoruz. Havaalanını , Merzifon’a Yozgat’a değil isterse Edirne’ye, Hakkari’ye yapsınlar biz Anadolu Kaplanları durdurulamaz bir güç olacağız” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim