AGD Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık, “Kaybedeni Olmayan Yarışma” sloganıyla düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü yapılacak olan yarışmaya üç bin lise öğrencisinin başvurmasının beklendiğini söyledi.
Yarışmanın Türkiye genelinde 19 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirileceğini ve test usulü yapılacağını dile getiren Bekir Uyanık, “Yarışmanın amacı lise öğrencilerimizin, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak ve örnek bir nesil yetişmesine katkıda bulunmaktır.” dedi.
Bekir Uyanık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
“Yarışmaya katılmak isteyen gençlerin ‘efendimizinizinde.com’ internet sitesinden 1 Aralık’a kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Gençlerimiz bu internet adresinden başvuru yaptıktan sonra şubelerimizden ya da temsilciliklerimizden İbrahim Cücük’ün ‘Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz’ isimli kitabını temin edebilirler. Siyer-i Nebi Yarışması, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da ve ilçelerimizde 19 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’de yapılacak.”
Yarışmanın ödülleri hakkında da açıklama yapan Uyanık, “Düzenlenecek olan yarışmada birinci olan öğrencimize dizüstü bilgisayar, ikinciye akıllı telefon, üçüncüye tablet, dördüncüye MP4 çalar ödül verilecek. Beşinci kol saati ve diğer derecelere sürpriz hediyeler bekliyor. Ayrıca Türkiye geneli, genel merkezimizin de hediyeleri olacak. Genel merkezimizin hediyeleri ise birinci 10 tam altın, ikinci 7 tam altın, üçüncü 5 tam altın, dördüncü 4 tam altın, beşinci 3 tam altın. Bu yarışmanın en güzel hediyesi Kutlu Nebi´nin karakterinden izler taşıyacak tutum ve davranışları kuşanmak olacaktır.” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim