30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Anaç, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapılarının aziz milletimize açılışından bugüne nice destanlar yazılmıştır şanlı tarihimizde. Kendi gibi büyük olan bu millet birçok kez kıtalara hakim imparatorluklar kurmuş, bitti derken her defasında yeniden küllerinden doğarak tarihe yön vermiş zaferlerine zaferler katmıştır. 30 Ağustos Zaferi ile de kendisine esaret zinciri vurmak isteyenleri bir kez daha mağlup ederek Anadolu’nun ilelebet öz yurdu olduğunu göstermiştir.
Bir fitne ateşi ile kardeşi kardeşe kırdırma senaryoların peş peşe sahnelendiği bugünlerde birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, Malazgirt, Çanakkale, 30 Ağustos ruhuna daha çok ihtiyacımız bulunmaktadır. Ancak bu zaferler çok büyük acılar ve fedakârlıklar sonunda elde edilebilmiştir. Bugün de aziz milletimizin Alparslanları aynı ruh aynı vatan ve millet sevgisi ile canlarını feda edebilmektedir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da İstiklal ve İstikbal mücadelesi olacaktır. Rabbim aziz milletimizi bir daha böyle bir mücadele vermek zorunda bırakmasın.
93. yıl dönümünü kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle başta başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; milletimizin Zafer Bayramını kutluyorum.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim