Nurullah Sağlamkaya konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “Öncelikle bu uygulamanın hayata geçmesine vesile olanları tebrik eder, bir vatandaş olarak kamuoyunda oluşturulacak bilinç ile beraber devamını dilerim. Bu bağlamda ilave olacak güzergâhlara naçizane birkaç önerim olacak.

Gazi, İnönü ve Bahabey caddelerinin araç parkı yapılan sağ şeritlerinin de bisiklet yolu güzergâhına eklenmesini öneriyorum. Bu caddeler çift şerit gibi görünse de, bir şeridi hâlihazırda araçlar tarafından otopark olarak kullanıldığı için trafik zaten tek şeritten akıyor. Bu vesile ile otoparka bir kaç lira vermemek için caddeleri iki-üç sefer tavaf eden vatandaşımızın otopark kültürü de gelişmiş olacaktır.

Ayrıca caddelerin giriş çıkışlarına bisiklet taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıran ve şehirdeki ulaşım ağına entegre olabilen kiralık bisiklet istasyonları yapılarak, vatandaşların istedikleri bisiklet istasyonundan bisiklet kiralayabilecekleri hâle getirilmesi, merkezdeki ulaşım yoğunluğunu bir nebze rahatlatmış olacaktır.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim