Çorum’a, gerek iş ilişkileri dolayısıyla, gerekse Hitit uygarlığının başkentini görmek için gelmek isteyen yabancılar, zaten internette Çorum’a hava ulaşımı bilgisine rastlayamıyorlar. Merzifon Askeri Havaalanı sivil uçuşlara açıldığında, Çorumlular çok ısrarcı oldu, “Havaalanının adına Çorum’u da ekleyin” diye, ama seslerini kimseye duyuramadılar.
Çorumluların çabalarıyla sivil uçuşlara açılan Merzifon, “kısa vadeli” bir çözümdü, Çorum, orta vadede kendi havaalanından vazgeçmemişti. Ve artık zamanı da çoktan gelmiş, geçiyordu. Ama, bu talebin her gündeme getirilişinde Çorum’un karşısına “gündemimizde yok” barajı çıkarıldı. Peki, her yere vardı da Çorum’a neden yoktu?
Google’da Çorum “dünyanın merkezi” olarak geçince, dünyanın dört bir yanında Çorum’la ilgili bir merak oluştu. 45 Amerikalı örneğinde olduğu gibi, seyahati seven ve farklılık peşinde koşan insanlar, Çorum’u tanıma arzusu duymaya başladılar. Ne var ki Çorum, havaalanı konusunda garip bir şekilde adeta cezalandırılıyordu. Ve Çorum’a ulaşmak o kadar da kolay değildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim