Çorum Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği Başkanı Mahir Taş yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılı birinci dönem Amatör Telsizcilik sınavı için başvuruların başladığını belirterek, 26 Nisan 2015 Pazar günü saat 10.00 da yapılacak sınavın Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yılda 2 kez açıldığını, birinci dönem sınavın girişimler sonucu Çorum'da da yapılacağını ifade etti.
Sınava katılmak isteyenlerin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün internet adresi ve e-devlet kapısı üzerinden ön başvuru yapabilecekleri gibi Çorum Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği'ne ait 05530138585 nolu telefonu arayarak sınav ile ilgili bilgi alabileceklerini belirten Taş, "Amatör Telsizcilik Sınav başvuru ve sınav giriş ücreti ödemelerinin 09 Nisan 2015 Perşembe günü mesai bitiminde sona ereceğini, sınav sonucunda kazananlara Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından amatör telsizcilik belgesi verileceğini kaydetti.
Taş, "Telsiz doğal afetlerde en büyük iletişim aracıdır. Telsizlerle kurulan role sistemi özelliği ile dünyanın her yeri ile iletişim kurulabilmektedir. Telsiz geniş bir kitlenin koordinasyonunu sağlayabilmekte ve haberleşme sağlanabilmektedir. Gerek amatör telsizcilik faaliyetlerinde bulunmak isteyenler gerekse Afet Müdahale Planı'nda görev alan tüm kurumların, saha ve teknik personellerinin afet ve acil durumlarda alternatif bir iletişim ağına katılmaları için yapılacak amatör telsizcilik sınav çok önemli olacaktır. Sınava müracaat edenlere yönelik olarak Çorum Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği tarafından da ücretsiz hazırlık eğitimi verilecektir şimdiden sınava gireceklere başarılar diliyoruz" dedi.
Editör: TE Bilisim