Çorum’da sayıları 150’yi bulan amatör telsizciler, hobi olarak yaptıkları haberleşme işiyle afetlerin görünmez kahramanları oluyor.

Amatör telsizcilerin günlük yaşamda ve normal zamanda sadece haberleşme amacıyla kullandığı telsizler, olağanüstü durumlarda en güvenilir ve sürdürülebilir bir iletişim aracı olarak büyük önem taşıyor. Amatör telsizciler sadece haberleşme yapmakla kalmayıp, aynı zamanda elektronik ve haberleşme tekniği konularında çalışma ve araştırmalar da yapıyor. Haberleşmede büyük bir çığır açan tek yan band (SSB- Single Side Band) tekniği amatör telsizcilerce bulundu.

Amatör telsizcilik, gittikçe daha çok ilgi duyulan ve yayılan bir hobi olarak dikkat çekiyor. Günümüzde Dünya üzerinde 1.5 milyona yakın radyo amatörü bulunuyor. Türkiye’de amatör telsizciliğe gönül veren 4 bin, Çorum’da ise 150 kişi var. Her yıl 18 Nisan Dünya Radyo Amatörleri günü olarak kutlanıyor.  Amatör telsizci olmak isteyen kişiler için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yılda iki kez sınav gerçekleştiriliyor. Bu seneki Amatör Telsiz Sınavı son başvurusu 27 Nisan 2017 mesai bitimine kadar sınav ise 14 Mayıs 2017 Pazar günü saat 14.00 da yapılacak.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim