Türkiye’nin 101 yıl sonra siyasi iktidarın yanlış politikaları nedeniyle Amasya Genelgesi’nden önceki döneme döndüğünü kaydeden Demirer, “Bugün de vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir. Bugün de hükûmet aldığı sorumluluğun gereğini yerine getirememektedir. Ve bizce bugün de milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.

Amasya Genelgesi, mücadelemizin esası ve dayanağıdır. Mücadelemizin amacını, gerekçesini ve yöntemini belirtmektedir. Bunları anlamayan siyasi iktidar, yaşananları unutmuş görünmekte, her nedense ülkemizi yıkıma götüren Osmanlı hayranlığı ile hareket etmektedir” ifadelerini kullandı.

Sevr yanlılarının Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu Lozan’a tereddütsüz saldırdığını vurgulayan Demirer, açıklamasında şunları söyledi:

“Lazistan, Kürdistan, Rum Ortodoks Ekümenikliği’nden söz edenler ortalıkta dolaşmaktadır. BOP ve GOP projelerinin taşeronları sinsice çalışmaktadır.

Cumhuriyet Devrimi ile kazandığımız çağdaş değerler birer birer yok edilmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini silmeye çalışanlar, uydurma tarih yazanlar şimdi de Atatürk’ün yol arkadaşlarını hedef almaktadır.

Cumhuriyet Devrimi’nin değerli ismi Mustafa Necati’nin kendi evine verilen ismi kaldırıp, bir Cumhuriyet düşmanının adını oraya uygun görmektedir.

Atatürkçü Düşünce Derneği; Büyük Önderimizin Amasya’da söylediği ‘…bu acıklı durum karşısında hemen bir örgüt kurmak ve yurdun her yanında çalışmalar yapmak, haklarımızı korumak zorunludur’ sözlerini görev kabul edenlerce kurulmuştur. Bu sorumlulukla çalışmaktadır.

Devrimi başlatmak üzere yayınladığı Amasya Genelgesi’nin 101. yıldönümünde Büyük Atatürk’ü saygı ve sarsılmaz bağlılıkla takip etmekteyiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim