Merkez mağazası Farabi Caddesi, Akşemsettin Camii yakınında bulunan Atafarm Tarımsal Pazarlama, modern tarım teknikleri uygulanması suretiyle, tarımda kalitenin ve verimliliğin artırılmasına yönelik etkin bir çaba içinde bulunuyor.
Genel Koordinatör Yusuf Özküçükgöz ve Ziraat Mühendisi Emre Ediz’in ortağı oldukları Atafarm, vizyonunu “tarımsal üretimde kaliteli ve yaygın hizmet sunan bir işletme olmak” şeklinde nitelerken, misyonunu da, “Çiftçilerimize tarımsal üretimde en uygun koşullarda en kaliteli girdileri sunarak, üretimin her aşamasında profesyonel teknik kadromuzla üreticimizin yanında olmak, üreticimize birim alanda en yüksek kârlılığı elde ettirmek” şeklinde tanımlıyor.

ATATÜRK’TEN ESİNLENDİLER
Yusuf Özküçükgöz ve Emre Ediz’in ifadelerine göre, Atafarm, Atatürk’ün tarıma verdiği önemden esinlenilerek, tarımda kullanılan en modern teknik ve girdilerin bölge çiftçilerine sunulması için kuruldu.
Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren önemi vurgulanarak, tarım sektörünün modernleştirilmesi üzerine çalışıldı, o dönemin şartlarına göre çok büyük yenilikler yapıldı.
Atatürk’ün de söylediği gibi milli ekonominin temeli ziraattır. Bu anlamda düşünüldüğünde günümüzde çiftçilerimizin mevcut ekonomik durumları yukarıda bahsi geçen değerlerle örtüşmüyor.



ÇİFTÇİLİK MESLEK OLARAK GÖRÜLMELİ

Yusuf Özküçükgöz ve Emre Ediz, değerlendirmelerini şöyle sürdürdüler:
“Geçmişten günümüze çiftçiliğin meslek olarak görülmemesi ve gerekli eğitimlerin verilmemiş olması, ülkemizin en büyük katma değeri olan, şu an sadece yaşam tarzı olarak görülmesi sebebi ile tarımdan kopmalar meydana gelmektedir. Ülke ekonomisindeki yerini daha da yukarılara çıkarılabilmesi için çiftçilerimize modern yöntemlerle üretim, üretimde kalite ve yüksek verim, bilinçli yetiştiricilik, çiftçi eğitim seminerleri, tarımsal danışmanlık hizmetleri, tarımsal girdilerin temini gibi birçok konuda sorumluluğumuzun bilinci ile hareket etmekte ve profesyonel hizmet vermekteyiz.”

“DENEMEDEN ÇİFTÇİYE VERMİYORUZ”

Tarımsal danışmanlık, profesyonel tarım hizmetleri, kaliteli tohum, ilaç, gübre, fide ve fidanın tek adresi olduklarını belirten Atafarm sahipleri, daha sonra şu bilgileri verdiler:
“Çiftçilerimize çok büyük bir avantaj sağlıyoruz. Kendimiz denemediğimiz hiçbir ürünü çiftçilerimize vermiyoruz. Önce kendi arazimizde deneyip daha sonra çiftçilerimize vermekteyiz. Şehir dışı, Çorum ilçeleri ve çevre illerde de danışmanlık yapıyoruz. Pazarlama elemanlarımız, dolaşarak direkt çiftçiye ürün satışı yapıyorlar.
Hamit Camii civarındaki şubemizde hobi yetiştiriciliğine yönelik hizmet veriyoruz. Farabi Caddesi’ndeki bölgenin en büyük tarım marketi ise, profesyonel yetiştiricilik adına profesyonel ekipmanla yönlendirici oluyor.”
(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim