Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan ve diğer Teşkilat yöneticilerinin de eşlik ettiği ziyarette Aras, geçtiğimiz günlerde Ülkü Ocakları Şube Başkanlığı’na atanan Yavuz Ünlü’ye yeni görevinde başarı dileklerini iletti.

Cumhuriyet kurulduğundan bu yana Türk milliyetçilerinin, Türk milletini ebediyete kadar vatanlı ve devletli yaşaması için mücadele ettiğini vurgulayan MHP İl Başkanı Aras, “Hareketimizin Başbuğu merhum Alparslan Türkeş Bey de bütün ömrünü, bu gerçeğin milletimize anlatılması ve benimsetilmesi işine vakfetmiştir. Merhum Başbuğumuz’un bu düşüncelerle kurduğu en önemli yapılardan birisi hiç şüphesiz Ülkü Ocakları’dır.” dedi.

Ülkü Ocakları’nın, ülkemizde ve Türk dünyasında yaşayan büyük gençlik kesimi üzerine çalışmalar yaptığını hatırlatan Aras, ziyarette yaptığı konuşmada şu görüşleri dile getirdi:

“Ocaklarımız, Türk milliyetçiliği düşüncesini benimseyenlerin ve bu düşünceyi geniş kitlelere aktarmayı hedefleyenlerin bir araya geldiği, idealist karakteri her şeyden üstün tutan, milliyetçi ve nitelikli insan yetiştirmeyi vatan borcu sayan bir anlayışın sarsılmaz ve yıkılmaz kalesidir.

Ülkü Ocaklarımız, ülkemizde ve Türk dünyasında yaşayan büyük gençlik kesimi üzerine çalışmalar yapmaktadır. Ocaklarımızın kurulduğu günden bu yana taşıdığı temel hassasiyet, Türk milletinin mutluluğu, refahı ve istikbâli üzerine odaklanmış, bütün gayreti Türk gençliğinin bu amaca uygun şekilde yetiştirilmesi olmuştur.

Türk milletinin varlık, birlik ve bekâsı için her türlü çalışmayı yapma azminde olan Ülkü Ocakları, millî karakterimizi ve kültürel değerlerimizi yaşatmayı da temel bir hedef olarak benimsemiştir. Türk dilinin, Türk müziğinin, Türk halk oyunlarının, Türk el sanatlarının millet olma üzerindeki etkisini dikkate alarak, bunları yok sayanlara karşı bir kültür odağı ve sivil inisiyatif olarak da çalışmalar yapmıştır.

Artık, Ülkücü Gençlik de kendisini zorlu geleceğe çok daha iyi hazırlamaktadır. Bunun için, her şeyden evvel gelenekten geleceğe uzanan manevi bir köprü kurmaktadır.

Her gencimiz, her türlü gelişme ve soruna karşı duyarlı ve donanımlı olmakta, Dünyayı ve Türkiye’yi Türkçe okuma bilgisine ve bilincine sahip bulunmaktadır. Çünkü gelecek yılların gerçek habercileri, Lider Türkiye’nin mimarları bugün ocaklarımızda bulunan genç bozkurtlardır. Bu görev ve sorumluluk, zor ve zahmetlidir, ama o ölçüde de değerli ve önemlidir. Bu gerçeği bütün genç dava arkadaşlarımız ve ülküdaşlarımız böyle bilmeli, böyle idrak etmelidir.

Bugün yapılması gereken asıl iş, milletimizi millet yapan değerlerin korunması, yaşatılması ve geleceğe taşınması için gerekli özeni göstermek ve gerekli çalışmaları başarıyla tamamlamaktır. Bu milli görev, dün olduğu gibi yarın da Milliyetçi Hareket’in ve Ülkücü Gençliğindir. Çünkü hiçbir siyasi hareket, bu görevi üstelenecek, bu sorumlulukları taşıyacak birikime, hedeflere ve fikirlere sahip değildir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim