Çöphüseyinoğlu, “Dünya Mimarlar Günü” nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri ifade etti:

“Dünya Mimarlık Günü, 1985 yılından bu yana her sene Ekim ayının ilk pazartesi günü, BM Dünya Konut Günü’ne paralel olarak kutlanıyor.

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından bu seneki tema ‘Daha İyi Bir Kentsel Geleceğe Doğru’ olarak belirlendi.

Mimarlık Günü bu sene 5 Ekim 2020’de kutlanıyor.

Küresel salgın ve krizlerin tüm dünyada sosyal yaşam biçimlerini ve alanları yeniden şekillendirdiğini, bununla beraber yoksul ve en savunmasız nüfusu orantısız bir şekilde etkilediğini görüyoruz.

Dünyanın pek çok şehrinde insanlar temiz su, hava ve hatta mekâna sahip olamadıkları için güvenli uygulamaları takip edemezler. Kentsel politikalar tüm vatandaşlar için yeterli hizmet, barınma ve dinlenme alanları sağlamalıdır. Kentsel planlama, tasarım ve mimari, daha iyi bir kentsel gelecek için çok önemlidir.

Biz mimarlar olarak, eşitliğe dayalı temel insan hak ve özgürlüklerinin tanınmasında hiçbir ayrım yapmadan, mahrumiyet ve kısıtlamanın yaşanmadığı sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkının korunması konusundaki sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere mesleki deneyim, birikim ve bilgimizi daha iyi bir dünya için kullanmaya kararlıyız.

Bu zorlu dönemde meslektaşlarımızı, dayanışmamızı güçlendirmeye çağırıyor, bütün mimarların Dünya Mimarlar Günü’nü kutluyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim